Muhabbit

Solana’nın NFT Pazar Yeri Magic Eden, 1,6 Milyar Dolarlık Değerlemeye Ulaştı!

Solana’nın önde gelen NFT pazar yeri olan Magic Eden, 130 milyonluk yeni yatırım aldı.

Solana’nın önde gelen NFT pazar yeri olan Magic Eden, Electric Capital ve Greylock’un ortak liderliğindeki B Serisi finansman turunda yaklaşık 130 milyon dolar toplayarak, değerlemesini 1,6 milyar dolara ulaştırdı.

Magic Eden’in konuyla ilişkili olarak yaptığı bir açıklamasında, elde edilen fonlar ile pazar alanlarının genişletilmesi ve çok zincirli fırsatları keşfetmek için kullanmayı planladıklarını ifade etti.

Magic Eden CEO’su Jack Lu yaptığı açıklamada ise şu ifadelerde bulundu:

“NFT’lerin insanları blok zincirine yönlendirmenin en iyi yolu olduğunu biliyoruz. NFT’ler, insanla dünya arasındaki bağlantıyı sağlayan en heyecan verici, sosyal ve kültürel deneyimlerdir. Hem şirket hem de sektör için bu muazzam büyüme çağında hem yaratıcılarımızı hem de kullanıcılarımızı desteklemek için mantıklı bir karar verdik.”

Jack Lu

Bildiğiniz üzere günümüzde kripto paraların benimsenmesiyle birlikte NFT ve metaverse alanına ilgi de epeyce artış gösterdi. Geçtiğimiz üç aylık süre içerisinde Solana ağındaki NFT işlemleri kademeli olarak artış gösterirken 2022 Mayıs ayında aylık işlem sayısı yaklaşık 1,5 milyona ulaşmayı başardı. Bu işlemlerin yüzde 97’si ise Solana’nın popüler NFT pazar yeri olan Magic Eden’da gerçekleşti. 

NFT Pazar Yeri Magic Eden Büyümeye Devam Ediyor!

Kaynak:The Block Research

Gittikçe artan pazar payıyla yatırımcıların dikkati üstüne çeken Magic Eden platformu, 2021 yılının Eylül ayında piyasaya sürülmesine rağmen şu anda işlem hacmine göre üçüncü en büyük NFT pazar yeri olarak karşımıza çıkmaktadır. CoinMarketCap sıralamasında 9. sırada yer alan Solana token ise, güncel olarak 35,31 dolardan işlem görmektedir.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version