Muhabbit

Solana (SOL), Piyasa Değeri Olarak Ripple’ı (XRP) Geçti!

Solana (SOL) piyasa değeri sıralamasında XRP’yi geçerek 6’ncı sıraya yerleşti!

Solana

Solana

Solana (SOL), son 2 haftadır sürekli yeni ATH’ler yaparak yükselmeye devam ediyor. Sadece SOL değil Solana ekosistemindeki diğer “coin”lerde bu yükselişten pay alıyor gibi görünüyor.

Solana Ekosisteminde Olan “Token”lar

SOL Piyasa Değeri Olarak XRP’yi Geride Bıraktı!

Kripto Para Piyasasındaki “Coin”lerin Piyasa Değeri Sıralaması

Piyasa değeri 60 milyar dolara ulaşan SOL, XRP ile arasında 9 milyar dolarlık bir fark açtı. XRP’nin şu anki piyasa değeri ise 51 milyar dolar. Bununla birlikte piyasa değeri sıralamasına göre SOL’ün bir üst sırasında Tether (USDT) bulunuyor. İlerleyen günlerde SOL’ün artık USDT’nin önüne geçmesi şaşırtıcı olmayacak.

2 gün önce BTC, sert bir şekilde düştü ve bir çok kullanıcı likide oldu. Sadece bir gün içinde, genel kripto para piyasası toplam değer olarak %11’inden fazla değer kaybetti. SOL ise fiyat olarak biraz geriledikten sonra daha güçlü bir şekilde yukarı tırmanmaya devam etti.

SOL/USDC Günlük Mum Grafiği

Solana 1 ay içinde fiyat olarak yaklaşık 9 kat yükselmiş. Solana kendi ekosistemine NFT’leri dahil ettikten sonra güzel bir “hype” yakalamış oldu.

Solana Ekosisteminin Temelleri Sağlam

SOL, piyasa değeri olarak ilk 10 sıralamasına girince herkesin dikkatini çekti. Geçen hafta DogeCoin’i piyasa değeri olarak geçen SOL, bu hafta da XRP’yi arkasında bıraktı. Önümüzdeki hafta neler yapacağını hep beraber izleyip öğreneceğiz.

Bu yükseliş aynı zamanda Solana blok zincirinin iyi bir temeli olduğunu da gösteriyor. Şu anda verimliliği ve ölçeklenebilirliği nedeniyle en iyi dApp geliştiricileri arasında popülerlik kazandığını söylemek yanlış olmaz. Degenerate Ape Academy gibi NFT koleksiyonlarının SOL fiyatının yükselmesinde payı olduğunu söyleyebiliriz. Bunun dışında Solana üzerinde olan DeFi platformlarında Kilitlenen Toplam Varlık Değeri 7,5 milyar doları aşmış durumda.

Solana Ekosisteminde Kilitlenen Toplam Varlık Değeri

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version