Muhabbit

Solana Tabanlı DeFi Projesi Friktion Neden Kapandı?

Solana tabanlı DeFi projesi olarak Friktion’ın kapanması üzerine kamuoyuna yeni iddialar yansımaya başladı.

Kripto para piyasalarında uzun süredir yaşanan düşüşler ve beklenmedik krizler birçok projeyi zor duruma düşürmüştü. Son olarak Solana tabanlı Friktion da geçtiğimiz günlerde kullanıcı platformunu kapatacağını kamuoyuna açıklamıştı. Arayüzünü kapatarak sadece para çekim işlemlerini açık bırakan proje kamuoyuna yaptığı açıklamalarda, kapatma kararını ise FTX ve Terra krizlerine bağlamıştı. Fakat projenin piyasadan bu denli hızlı ayrılışı kafalarda soru işaretleri oluşturmuştu.

İlginizi Çekebilir: Solana Kurucu Ortağı Anatoly Yakovenko’dan, Ağ Kesintileri Hakkında Şok Yorum!

Friktion Projesinin Kapanmasının Sebebi Fikir Ayrılıkları Mı?

Solana tabanlı DeFi projesi Friktion’ın kapanması üzerine kamuoyuna yeni iddialar yansımaya başladı. Söz konusu iddialarda ise Friktion’ın kapanmasının arkasında mali sebeplerin olmadığı yer alıyor. Kaynakların söylediğine göre projenin sonlanmasının ana sebebi kurucular arasındaki fikir çatışmaları.

Ekibin Baş Teknoloji Sorumlusu Alex Wlezien söz konusu kapanış hakkında yaptığı açıklamalarda, Sam Bankman-Fried’in FTX borsasının piyasayı derinden etkileyen çöküşünün kaçınılmaz bir sonucu olarak nitelendirdi.

DeFiLlama’ya göre, Friktion’ın toplam varlık değeri (TVL) 164 milyon dolara kadar çıkmıştı. Ancak son zamanlarda TVL, 5 milyon dolar civarına düştü.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version