Muhabbit

Solana Vakfı ve Koreli ROK Capital, Solana Ağının Gelişmesi İçin Fon Kurdu!

ROK Capital ve Solana Vakfı, Kore’de Solana blok zincirini geliştirmek için Solana Eco Fund’ı kurdu.

solana muhabbit

solana muhabbit

Solana Vakfı ve Güney Koreli blockchain firması ROK Capital, Solana ekosistemini geliştirmek için 20 milyon $’lık yeni bir fon başlatıyor.

3 Haziran tarihinde yapılan açıklama ile iki girişim ortaklaşa olarak Solana Eco Fund adında yeni bir fon başlatıyor. Koreli firma ROK Capital tarafından yapılan açıklamada, küresel olarak en büyük kripto para pazarlarından biri olan Kore’nin, olağanüstü yüksek bir kripto para benimseme oranına sahip olduğu belirtildi. Şirket tarafından ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Kore’deki Solana ekosistemini genişleterek, Solana ekosisteminde merkezi olmayan uygulamaların farkındalığını ve benimsenmesini artırmayı ve yerel ekipleri Solana’yı geliştirmeye teşvik etmeyi umuyoruz.”

ROK Capital’in hâlihazırda, Mercurial Finance, Synthetify, Symmetry ve Parrot gibi Solana tabanlı projelere zaten yatırım yaptığı biliniyor. Bunun yanında, risk sermayesi şirketinin, ağın en büyük merkezi olmayan borsası olan Serum‘un ön yüklemesine de yardımcı olduğu belirtiliyor.

ROK Capital’in ayrıca, Solana ile ortaklık kurarak Web3, DeFi ve NFT‘lerle ilgili olanlar da dahil olmak üzere bir dizi Solana odaklı altyapı projesini başlatmayı umdukları belirtiliyor. Şirketin ana hedeflerinden birinin Solana’nın Kore pazarına genişlemesini hızlandırmak olduğu da ayrıca dile getiriliyor.

Solana Ekosistemi Yatırım Almaya Devam Ediyor

Son dönemlerde milyonlarca dolarlık sermaye Solana ekosistemine akın ederken, gelecek vadeden birçok yeni proje de ortaya çıkmış oldu. Ekosisteme yapılan büyük yatırımlardan biri de, bu yılın başlarında, Asya borsaları OKEx ve MXC’in, platformda inşa edilen yeni projeleri desteklemek için Solana Vakfı’na 40 milyon dolar fon sağlaması gösterilebilir.

Tüm bunlar ile birlikte gelişen Solana ekosisteminin yerel tokenı olan SOL, yılın başından bu yana diğer birçok dijital varlıktan daha iyi performans göstererek, bir önceki yıla göre %2,463 artış gösterdi.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version