Muhabbit

Solana’nın NFT Pazar Yeri Magic Eden’dan, Web3 Oyun Yatırımlarına Yönelik Hamle Geldi!

Magic Eden, web3 oyunlarına yatırım yapmak için yeni bir girişim başlattı!

Solana blok zincirindeki NFT pazar yeri Magic Eden, web3 oyun sektörünü desteklemek için yeni bir yatırım kolu başlattığını tüm kamuoyuna duyurdu.

12 Temmuz 2022 Salı günü duyurulan girişimde, yeni birim Magic Ventures’ın web3 oyun geliştiricilerine ve altyapı geliştiricilerine yatırım yapacağını ifade ederken, ayrıca bu girişimin milyonlarca kullanıcıyı blok zincirine getirme potansiyeline sahip olduğu da düşünülmekte.

Magic Eden’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Jack Lu konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada ise şu ifadelere yer verdi:

“Oyun dünyası, web3 dünyasına yeni girmeye başlayanlar için çok büyük bir pazar. Blok zincirindeki oyunların geleceğini savunmak için hem oyuncular hem de oyun geliştiricilerle ilişkilerimizi artırmayı planlıyoruz.”

Jack Lu

Girişim Biriminin Başına Tony Zhao Getirildi!

Magic Eden, yeni girişim biriminin başına Tony Zhao’yu geçirdi. Magic Eden, Zhao’nun yanı sıra Yoonsup Choi, Harrison Chang ve Matt Biamonte gibi önemli isimleri de bünyesine dahil ederek, oyun ve NFT dünyasında uzmanlaşmayı planlıyor. Göreve gelen bu üçlünün, oyun geliştiricilerine pazara açılma gibi konularda tavsiyelerde bulunması ve destek vermesi bekleniyor.

Gittikçe artan pazar payıyla yatırımcıların dikkati üstüne çeken Magic Eden platformu, 2021 yılının Eylül ayından itibaren piyasada var olmasına rağmen şu anda işlem hacmine göre üçüncü en büyük NFT pazar yeri olarak karşımıza çıkmaktadır. Her geçen gün popülaritesinin artmasıyla birlikte, yapmış olduğu yeni yatırımlarda da ön planda kalmayı başarıyor.

Magic Eden, Değerlemesini 1,6 Milyar Dolara Ulaştırdı!

Yatırım-değerleme

Hatırlayacağınız üzere Solana’nın önde gelen NFT pazar yeri Magic Eden, Electric Capital ve Greylock’un ortak liderliğindeki B Serisi finansman turunda yaklaşık 130 milyon dolar toplayarak, değerlemesini 1,6 milyar dolara ulaştırmıştı. Magic Eden, elde edilen fonlarla pazar alanlarının genişletilmesi ve çok zincirli fırsatları keşfetmek için kullanacaklarını açıklamışlardı.

Değerlemeyle ilgili olarak Magic Eden CEO’su Jack Lu yaptığı açıklamada ise şu ifadelerde bulunmuştu:

“NFT’lerin insanları blok zincirine yönlendirmenin en iyi yolu olduğunu biliyoruz. NFT’ler, insanla dünya arasındaki bağlantıyı sağlayan en heyecan verici, sosyal ve kültürel deneyimlerdir. Hem şirket hem de sektör için bu muazzam büyüme çağında hem yaratıcılarımızı hem de kullanıcılarımızı desteklemek için mantıklı bir karar verdik.”

Jack Lu

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version