Muhabbit

Son 30 Günde, Toplam Ethereum Gas Ücretleri 1 Milyar Dolara Ulaştı!

TokenTerminal tarafından yayımlanan bir rapora göre, son 30 gün Ethereum için aktif geçti.

Ethereum

Ethereum

Son birkaç ayda, Ethereum ağı, NFT ve DeFi dalgası tarafından başlatılan bir dizi faaliyete tanık oldu.

Zincir üstü veri sağlayıcısı Token Terminal tarafından yayımlanan bir rapor, Ethereum‘da 1 milyar dolardan fazla paranın kullanıcılar tarafından ağ üzerinde gas ücreti olarak harcandığını gösteriyor. Token Terminali’nin verileri aynı zamanda aynı miktarın yaklaşık %82,45’inin aynı dönemde yakıldığını gösteriyor.

Zincir içi veri sağlayıcısına göre, yakılan miktar 824 milyon doların üzerinde, daha fazla yakılan ETH’de gösteriyor ki, son 30 gün içinde ağdaki faaliyetlerde bir artış meydana gelmiş durumda. Bilindiği üzere Ethereum üzerindeki yakma mekanizması, en büyük altcoini deflasyonist bir varlık haline getirmeyi amaçlayan EIP-1559 adlı yakın tarihli bir yükseltmenin sonucudur. Bu göz önüne alındığında, daha fazla ETH yakıldıkça dolaşımdaki Ethereum arzı da azalmaktadır.

Ağustos ayındaki EIP-1559 yükseltmesinin ilk iki haftasında 100.000’den fazla ETH yakıldı. Şimdi ise ekim ayının ortasına kadar yakılan ETH sayısı 500.000’i geçmiş durumda. Yakma etkinliğinin bir avantajı, Ethereum üzerindeki satış baskısını azaltmasıdır, çünkü çoğu insan, özellikle ağdaki madenciler, yakmanın kripto para için daha fazla fiyat artışı anlamına geldiğine inanır. 

ETH

Proof of Work’ten Proof of Stake‘e Geçiş

Hatırlanacağı üzere PoW konsensüsünden Proof-of-Stake konsensüs modeline geçiş teklifi, yılın başlarında Ethereum için onaylanmıştı. Geçişi uygulamak için büyük bir adım atan ekip böylece ağdaki geliştiriciler tarafından birlikte çalışabilir bir devnet etkinleştirmiş oldu. Bunun yanında, bu ayın başlarında, Ethereum çekirdek geliştiricileri, Lighthouse, EthereumJS, Besu, Nethermind, Quilt ve diğer birçok müşteri tarafından paylaşılan özel bir geliştirici ağında The Merge’i etkinleştirdi.

İlginizi çekebilir: Proof of Work Nedir?

Ethereum Vakfı’na göre, devnet bu yılın geri kalan kısmını ve 2022’nin ilk çeyreğini kapsayacak ve Ethereum meraklıları tarafından stres testine tabi tutulacak. Geçiş tamamlandığında, ağdaki madencilere ihtiyaç kalmayacak veya daha doğrusu, doğrulayıcı olarak bilinecekler ve bloklara işlem eklemek için genellikle çözmeleri gereken matematiksel bulmaca artık mevcut olmayacak. 

Bunun yerine, işlemleri stake yoluyla doğrulayacaklar. Bunların yanında ETH 2.0 staking programı da devam ediyor; minimum stake miktarı 32 ETH olarak belirlenmiş durumda. Ağdaki bu değişikliği etkilemek için, madencilik zorluğu bu yıl boyunca ve gelecek yıl geçiş tamamlanana kadar artmaya devam edecek. 

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version