Muhabbit

Son Dakika! Çin, Bitcoin Madencilerinin Elektriklerini Kesmiş!

Çin’de Blockchain madencilerinin elektriği kesiliyor!

Son dakika

Görünüşe göre Çin bazı elektrik santrallerinden, bölge sakinleri için yeterli elektrik üretemediği için kripto cihazlarına elektrik tedarikini askıya almasını talep etmiş.

Wu Blockchain’den aldığımız haberlere göre, Çin’in Sichuan hükümeti, hidroelektrik santrallerinin, endüstriler ve bölge sakinleri için yetersiz elektrik tüketimi nedeniyle 8 Aralık’tan itibaren kripto madencilerine elektrik tedariğini askıya almasını talep etmiş.

Fakat, içinde bulunduğumuz kış aylarında, Çin’in ana madenleri Sincan ve Kuzeybatı’da bulunuyor. Ayrıca, Sichuan’daki bilgi işlem gücü, bu iki lokasyona göre çok yüksek değil. Sichuan, hidroelektrik santrallerinin kışın daha az elektrik üretmesi sebebi ile, madenciliği durdurmak ve tedarik sektörüne öncelik vermesi normal bir durumdur.

Nispeten Sichuan ve Xinjiang, Çin’in kripto madenciliğini desteklediği bölgelerdir. Fakat bu habere bakacak olursak bu desteğin kesildiğini düşünmemek gerek. Kriptolar, Çin’in elektrik altyapısı düzenlemesinde en alt konumda olduğu için bu durumu yaşıyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi bu durum Çin için bir ilk değil. 30 Kasım tarihinde aktardığımız bilgilere göre, Yunnan’da kripto madencilerin elektrikleri askıya alınmıştı. Ancak, yine bu askıya alma durumu da siyasi bir meseleden çok ülkenin ekonomik çıkarları için atılmış bir adım olarak görünüyor.

Piyasaları takip ediyorsanız, Bitcoin’in fiyatının şu son birkaç günde düşüş gösterdiğini yakalamışsınızdır. Sizce Bitcoin fiyatının düşmesi, Sichuan eyaletindeki elektrik kesintileri dolayısıyla olabilir mi?

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Çin Haberleri için: Çin haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version