Muhabbit

Son Dakika! FinCEN Kripto Cüzdanları İçin Yeni KYC Kuralları Getiriyor!

Anonim işlemler mi? O da ne?

Son dakika

Aldığımız bir son dakika haberine göre, ABD Mali Suçlar Departmanı (FinCEN), Bir banka veya para hizmeti işletmesi tarafından bazı işlemlere yönelik kayıt tutma ve raporlama gereksinimlerini kapsayacak bir yasa yayınladı.

“Dönüştürülebilir Sanal Para Birimi veya Dijital Varlıkları İçeren Belirli İşlemler İçin gereklilikler” başlıklı yasa eğer kabineden geçerse, kişinin banka ya da para hizmeti şirketleri üzerinden sahibi olduğu cüzdanlara kara para aklama karşıtı standartları tabi kılacak. Bu durum, anonim işlemlerin artık geçmişte kalacağına haberci.

FinCEN, bu cüzdanları “Banka Gizlilik Yasası’na tabi olmayan ve FinCEN tarafından tanımlanan yabancı bir alanda bulunan bir finans kurumunda tutulan cüzdanlar” olarak tanımlayacak.

Yasa, 3.000 $’dan fazla para çekme işlemleri için KYC gereksinimlerini şart koşacak. 10.000 $’dan büyük işlemler için ise firmalar FinCEN’e rapor verecek. Bankalar ve servis sağlayıcıları ise, her iki tarafında kimliğini doğrulamak için isimler ve fiziksel adresler dahil olmak üzere bir müşterinin işlemine ve karşı tarafa ilişkin bilgileri dosyalayacak.

FinCEN, kimsenin anonim olarak işlem yapmadığından emin olmak için, raporlama gereksinimlerini aşmak için büyük işlemleri daha küçük işlemlere ayıran durumlar konusunda kurallar da getirecek.

Aldığımız bilgilere göre bu yasa henüz daha tasarı aşamasında, FinCEN, yetkililere yanıt vermeleri için 15 gün gibi bir süre tanımış durumda.

Bildiğiniz gibi bu kurallar ile ilgili söylentiler geçtiğimiz aylardan bu yana ortalıklardaydı.

Bakalım ABD’de oluşan bu düzenleyici gerginliğin akıbeti ne olacak?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version