2020 yılı Mayıs ayının sonunda Şişecam ile bir ilke imza atarak Blockchain teknolojisiyle Marco Polo platformu üzerinden dış finansman ile bir pilot işlem gerçekleştirmişti. Az önce İş Bankası sosyal medya platformu Twitter üzerinden, ülkeler arası şirketlerin ticari işlemlerine ve finansmanına odaklanmış bir iş birliği ağı olan Marco Polo’da ikinci pilot işlem gerçekleştirildiği açıklandı.
Bu kez işlem Şişecam tarafından değil, ihracata yönelik üretim yapan Sanko Holding- Süper Film tarafından yapıldı. Süper Film’in üretim fabrikasına Almanya’dan parça almak amacıyla yapılan işlemde dağıtık defter teknolojisi yani DLT kullanıldı. Sanko Holding-Süper Film, Brückner Group, Commerzbank ve İş Bankası arasında gerçekleşen işlem Marco Polo platformu üzerinden yapıldı. Blockchain tabanlı DLT sayesinde çok daha kısa sürede sonuçlandırılan işlem özellikle pandeminin yaşandığı şu günlerde iki tarafı da büyük bir evrak derdinden kurtardı.
Konuyla alakalı olarak konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek:
“İkinci pilot işlemle, Blockchain teknolojisi üzerinden uluslararası ticaretin ve tedarik zincirlerinin finansmanına yönelik çalışmalarımızı pekiştirerek sürdürmekteyiz ve müşterilerimize yepyeni deneyimler sunmanın gururunu yaşıyoruz.”
Sanko Holding Finans Müdürü Mustafa Günbulut da transferden memnun olanlardandı.
“Blockchain teknolojisini kullanarak İş Bankası, Commerzbank ve Marco Polo Platform iş birliği ile ilk işlem yapan firmalardan biri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sanko Grubu olarak, 116 yıllık tecrübe ve 14 bin çalışanımızla üretim gücüne katkımızı her geçen gün arttırmaya çalışırken aynı zamanda toplam değer zincirinde teknolojiyi nasıl daha etkin kullanabiliriz diye sürekli araştırıyor ve akabinde süreçlerimizi geliştiriyoruz. Blockchain teknolojsinin uluslararası tedarik zincirine ve ülkemize katacağı değerin farkında olarak buna öncü firmalardan biri olmaktan memnuniyet duyuyoruz.”
Daha fazla İş Bankası haberi için: İş Bankası Haberleri