Muhabbit

SON DAKİKA! Merkez Bankası Başkanından Kripto Para Açıklaması!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, kripto para piyasalarıyla alakalı düzenlemelerin yaklaşık iki hafta içerisinde bir karara kavuşturulmasını planlıyor.

son dakika

Kripto para piyasalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, geçtiğimiz günlerde yayımladığı yönetmelik ile 30 Nisan tarihinden sonra kripto para ile ödeme yapmanın ve Papara gibi aracı kuruluşlardan borsalara para transfer etmenin yasaklanacağını açıklamıştı.

Kavcıoğlu, ödeme aracı olarak kripto paranın yasaklanmasının asıl amacının, altyapısı sağlam olmayan kuruluşlardan para transferini engellemek ve bu tür ödemeleri banka aracılığıyla güvenli bir şekilde yapmak olduğunu, bunun hem devlet hem de halk için daha iyi olduğunu belirtti.

Şu an olan iki yasak var:

Kripto paralar için bir tanım olmadığını, bir varlık mı, mal mı yoksa para mı olduğunun çok belirsiz olduğunu söyleyen Kavcıoğlu, yaklaşık iki hafta içerisinde regülasyonlarda bir noktaya varabileceğini söyledi.

Türkiye’nin devlet olarak kripto paralarla çok ilgili olan ilk 5 ülkeden biri olduğunu ve bu yüzden de çok fazla para trafiği olduğunu söyleyen Kavcıoğlu, ayrıca bu durumdan rahatsız olduğunu ekledi.

Daha fazla haber için : Öne Çıkanlar

Haberlere anında ulaşmak ve daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Telegram grubumuza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version