Muhabbit

Penti Siber Saldırıya Uğramış! Bitcoin Mi İsteyeceklerdi?

Türkiye’nin ünlü iç giyim markası Penti, 31 Temmuz tarihinde siber saldırıya uğradığını müşterilerine yolladığı bir mesaj ile duyurdu.

Türkiye'nin ünlü iç giyim markası Penti, 31 Temmuz tarihinde siber saldırıya uğradığını müşterilerine yolladığı bir mesaj ile duyurdu.

Bugün (05.08.2020) Türkiye’nin ünlü iç giyim markası Penti, 31 Temmuz tarihinde siber saldırıya uğradığını müşterilerine yolladığı bir mesaj ile duyurdu. Duyurunun ardından web sitesinde de açıklama yapan Penti, dünya çapında birçok özel kurum veya kuruluşun yanı sıra devlet dairelerini hedef alan siber saldırganların amacının ne olduğunu belirtmedi. Dünya çapında siber saldırganların son favorisi kripto paralar olduğu biliniyor. Yani Penti siber saldırısının ardında da Bitcoin veyahut gizlilik odaklı Monero gibi bir kripto para talep eden siber saldırganlar olabilir. Penti’den konu ile alakalı açıklama gelmedi ancak müşterilere hiçbir kredi kartı bilgisinin sızdırılmadığı konusunda bilgilendirme yapıldı.

Penti’nin müşterilerine yaptığı duyurunun tam metni;

“Dünyada ve ülkemizde her geçen gün artan siber saldırıların hedefinde birçok devlet kurumu ve özel şirket yer almakta.

31 Temmuz 2020 Cuma günü, son zamanlarda dünya çapında birçok kurumun da karşılaştığı, uluslararası şebekeler tarafından organize edilen bu tarz siber saldırılardan birinin de şirketimizi hedef aldığını tespit ettik.

Bilgi teknolojileri ekibimizin, siber güvenlik ekibimizin ve siber güvenlik hizmeti aldığımız paydaşlarımızın da çalışmaları ile bu saldırıya hemen müdahale ederek karşılık verdik ve saldırganların sistemlerimize erişimlerini engelledik. 

Çalışmalarımız neticesinde müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve çalışanlarımız açısından oluşması muhtemel riskleri bertaraf etmeyi başardık ve devam edebilecek saldırılar için de önleyici ve alt yapımızı kuvvetlendirici çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Belirtmek isteriz ki hiçbir müşterimizin kredi kartı bilgisi ile ilgili bir risk söz konusu olmadığı gibi, Penti olarak tüm dünyadaki 600 mağazamızda, penti.com ve penti mobil uygulamamız ile de 7/24 müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz.”


Son zamanlarda tüm dünyada artış gösteren siber saldırılara hedef yelpazesi giderek genişliyor. Geçtiğimiz aylarda başka bir Türk firma olan ebebek de siber saldırganların radarına takılmıştı. Siber saldırganlar ebebek firmasından bir miktar Bitcoin talep etmişlerdi.

Bununla birlikte aynı zamanlarda sevilen YouTube kanalı “Filmler ve Filimler” de siber saldırganların hedefi olmuştu. Kanalı giveaway scam şemasında kullanmak isteyen siber saldırganlar, çok geçmeden YouTube’un kanalın erişimini tekrar sahiplerine vermesiyle amaçlarına ulaşamamıştı.

Son Yazılar

Exit mobile version