Muhabbit

Ripple SEC Davasında Federal Mahkemeye Yanıt Verdi!

Ripple bu sınavı verebilecek mi?

Eski SEC

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun hedefi Ripple, Cuma günü, federal mahkemeye yanıt verdiğini açıkladı.

Bildiğiniz gibi SEC geçtiğimiz ay Ripple’a, 2013’ten bu yana kayıtsız menkul kıymet satışı ile para toplaması iddiası ile dava açtı. Kripto para sektöründeki firmalar bildiğiniz gibi bu karara göre aksiyon alıp XRP’yi delist etmişti.

Cuma günü gelen yanıta göre SEC davası, “benzeri görülmemiş ve kötü tasarlanmış bir hukuk teorisine dayanıyor.”

Firmanın 93 sayfalık yanıtının giriş cümlesi ise şöyle oldu:

‘Birçok şeyin yanı sıra, XRP yıllardır menkul kıymetlerin işlevinden farklı bir dizi işlevi yerine getiriyor. Örneğin, XRP bir değişim aracı olarak işlev görmekte. XRP’nin amacı, uluslararası ve yurt içi işlemlerde kullanılan para işlemlerini biraz daha kolaylaştırmaktır.’

Mahkemeye verdiği cevap ile eşzamanlı olarak Ripple, SEC’e bilgi edinme özgürlüğü yasası talebinde bulunduğunu ve Ethereum’un bir menkul kıymet olmadığına dair bilgi istediğini bildirdi.

Ripple, ayrıca “yasal süreç yavaş olsa da, pazara netlik kazandırabilmek için bu durumu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışıyoruz.” şeklinde bir açıklama da yaptı.

Ripple yöneticilerinin düşüncesine göre SEC’in attığı bu adım, düzenli pazarları sündürebilecek ve ciddi hasarlara yol açabilecek bir adım.

Bakalım SEC ve Ripple’ın davası ne şekilde sonuçlanacak?

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version