Muhabbit

SON DAKİKA! SPK: “Son Çıkan Haberler Gerçeği Yansıtmamaktadır!”

SPK, Başkan Yardımcısının çalıştaydaki açıklamaları hakkında basın duyurusu yaptı.

spk

Sosyal medya platformlarında ve haber sitelerinde Sermaye Piyasaları Kurulu Başkan Yardımcısı Ali İhsan Güngör’ün “Kripto Varlıklarda Düzenleme Arayışı” isimli çalıştayından demeçler paylaşılmıştı. SPK birkaç dakika önce yaptığı basın açıklamasında bu demeçlerin ülkemizdeki düzenleme çalışmalarıyla alakalı olmadığını, uluslararası ölçekteki araştırmaların anlatımı olduğunu söyledi.

Kurul Başkan Yardımcısı Ali İhsan Güngör’ün Ankara Üniversitesi tarafından düzenlenen “Kripto Varlıklarda Düzenleme Arayışı” çalıştayında konuştuğu ancak bu konuşmaların genellemeler üzerine olduğu ifade edildi.

SPK’nın basın duyurusunun tam metni:

Bugün bazı sosyal medya mecraları ve internet sitelerinde Kurul Başkan Yardımcımız Ali İhsan Güngör’ün kripto varlıklara ilişkin olarak ülkemizde yürütülen yasal düzenlemenin detayları hakkında bilgi verdiği ve fiyat manipülasyonlarına karşı denetleyici ve önleyici
mekanizmaların kurulacağını ifade ettiği şeklinde haberler yer almaktadır.
Kurul Başkan Yardımcımız Ankara Üniversitesince “Kripto Varlıklarda Düzenleme Arayışı” temasıyla düzenlenen çalıştayda
kripto varlıklara ilişkin olarak uluslararası kuruluşların çalışmaları, potansiyel düzenleme alanları ve bunların zorluklarıyla ilgili bilgiler paylaşmış olup, ülkemizdeki düzenleme çalışmalarının içeriği ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmamıştır. Sosyal medya mecralarında ve haber sitelerinde bu konuda yer alan ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SPK

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version