Muhabbit

Son İki Ayda, NFT İşlem Hacimlerinde Şaşırtan Değerler Görüldü!

NFT işlem hacimleri son dönemlerde oldukça değişkenlik gösteriyor.

2022-NFT-Platform-Muhabbit

2022-NFT-Platform-Muhabbit

NFT’ler için aylık işlem hacimleri 2022 yılı Mayıs ve Haziran ayları arasında %74 oranında düşüş yaşadı. Elde edilen bilgilere göre, mayıs ayında 4 milyar dolar NFT işlem hacmi görülürken, haziran ayında ise sadece 1.04 milyar dolarlık işlem hacmi yaşandı.

NFT pazar yeri işlem hacimlerinde yaşanan bu %74’lük düşüş, bugüne kadarki en büyük aylık düşüş olarak kayıtlara geçmiş durumda. Daha önce de art arda düşüşlerin yaşandığı görülse de bu son iki ay ciddi anlamda hacim kaybının yaşandığı aylar olarak dikkat çekiyor. Hatırlanacağı üzere aydan aya düşüş, bu yılın şubat ve mart ayları arasında meydana gelmiş ve yaklaşık %48’lik bir düşüş görülmüştü.  

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

NFT pazar yerleri arasında lider konumda olan OpenSea, haziran ayında 696 milyon $’lık toplam hacimle yine piyasaya hakim oldu ve haziran ayındaki toplam aylık hacmin %67’sini elinde bulundurdu. Ancak NFT işlem hacminin çoğunluğunu oluşturmasına rağmen yine de OpenSea, kısa süre önce yaptığı açıklamada, iş gücünü %20 oranında azaltacağını söyledi.

OpenSea CEO’su Devin Finzer 14 Temmuz 2022 Perşembe günü yaptığı bir açıklamada, en büyük NFT marketi olan OpenSea’nin personelinin yaklaşık %20’sini işten çıkardığını duyurdu.

“Gerçek şu ki, kripto para kışı ve geniş makroekonomik istikrarsızlığın eşi görülmemiş bir kombinasyonu ile karşı karşıyayız. Bu şartlar altında şirketi uzun süreli bir gerileme dönemi olasılığına hazırlamamız gerekiyor.”

Finzer, söz konusu işten çıkarmaların, şirketi beş yıl kadar sürebilecek bunalımlı koşulların üstesinden gelebilecek konuma getirdiğini ve şu an için başka işten çıkarmalara gerek olmadığını söyledi.

“Bugün yaptığımız zorlu (ama önemli) değişikliklerle, yakında gezegendeki en büyük pazar haline gelme sürecinde daha da iyi bir konumdayız.”

OpenSea’nin Rakipleri Artıyor

Bu arada düşen hacimlere rağmen, Solana merkezli NFT’ler için bir NFT pazarı olan Magic Eden, OpenSea‘nin bu yılın nisan ayında Solana desteğini etkinleştirmesine rağmen, yavaş yavaş OpenSea’ye karşı bir pazar payı elde etti. Elde edilen verilere göre, 2022 yılının başında işlem hacminin %0,1’ini oluşturan Magic Eden, şimdi ise bu hacmin %10’undan fazlasını platformuna çekmiş durumda.  

Peki siz 2022 yılı içerisinde NFT işlemi gerçekleştirdiniz mi?

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version