Muhabbit

Sony VR2 Gözlüğü Sanal Gerçeklik Teknolojisinin Geldiği Noktayı Ortaya Koyuyor

Sony VR2 isimli yeni sanal gerçeklik gözlüğünü orijinal gözlüğün lansmanından beş sene sonra piyasaya sürdü.

Sony

Sony

Sony VR2 isimli yeni sanal gerçeklik gözlüğünü orijinal gözlüğün lansmanından beş sene sonra piyasaya sürdü.

Her ne kadar markanın 2016 yılında tanıtılan ilk VR gözlüğüyle pek çok benzerliği barındırsa da, VR2’ya eklenen bazı kritik özellikler, aradan geçen zamanda sanal gerçeklik teknolojisinin geldiği noktayı ortaya koyuyor.

İlginizi çekebilir: Metaverse nedir?

Daha hafif ve ince bir dizayna sahip olan Sony VR2, aynı zamanda lens ayar karanına ve yerleşik bir motora da sahip.

Bu motor sayesinde kullanıcılar, dokunmatik olarak geri bildirim sağlayabiliyor. Playstation 5 konsoluna USB-C ile bağlanabilen gözlük 4K görüntüleme özelliğine de sahip. Diğer bir deyişle, VR2 orijinal Sony gözlüğünün daha hızlı, daha gelişmiş ve daha hafif bir versiyonu.

VR2 gözlüğünün tasarımı Playstation 5 ürünleri ile benzer bir çizgiyi taşıyor. Sony yeni ürününün kullanıcıların oturma odalarında dekoratif bir parça olarak da sergilenebilmesini istediğini dile getiriyor.

Sony VR2

Sony VR2 ile Metaverse Meraklıları İçin Vazgeçilmez Olmayı Hedefliyor

Orijinal ürün ile yeni VR2 arasındaki bu teknolojik ve tasarıma dayalı farklılıklar sanal gerçeklik dünyasına bakışımızın son yıllarda ne denli değiştiğinin bir göstergesi.

2016 senesinde yalnızca oyun oynama amaçlı üretilen, ve bu nedenle de kaba bir görünüme ve yüksek ağırlığa sahip olması sorun teşkil etmeyen VR gözlükleri, artık oyun oynamaktan çok daha fazlasını hedefliyor.

Özellikle metaverse’ün ortaya çıkışıyla VR gözlükleri günde birkaç saat oyun oynarken çıkacağımız aksesuarlar olmaktan çıkıp bize alternatif bir dünya sunan ve ileride uzun saatlerimizi geçireceğimiz bir gerçekliğe geçiş araçlarına dönüştü.

Haliyle hayatımızda daha büyük bir yer edinen bu gözlüklerin daha kullanışlı ve estetik bir görünüme sahip olması da büyük önem kazandı.

Tabii bu durum Sony’nin oyun sektörünü gözden çıkardığı anlamına gelmiyor. Aksine, Sony VR2 gözlüğüyle oyun oynamak için sektörde bir numaralı seçenek olmayı hedefliyor.

Her ne kadar metaverse’e girecek hemen herkese elverişli bir sanal gerçeklik tecrübesi sunmayı amaçlıyorsa da, Sony VR2’nun temel odak noktası oyun severler olmaya devam ediyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version