Muhabbit

S&P Dow Jones Kripto Para Birimi Endeksini Başlattı!

Yeni S&P DJI endeksleri, tanınmış kripto para birimi borsalarında listelenen dijital varlıkların performanslarını ölçecek.

Dow Jones

Dünyanın önde gelen finans kurumlarından S&P Dow Jones Indices, yeni dijital varlık endeks serisini resmen başlattı.

Yeni S&P DJI endeksleri, tanınmış kripto para birimi borsalarında listelenen dijital varlıkların performanslarını ölçecek.

Açıklamalara göre başlangıçta şu endekslere destek verilecek:

Bu yılın ilerleyen günlerinde, S&P Dijital Pazar Endeksleri serisi, farklı kripto paralar, piyasa değerleri ve geniş kıyasalama serisi gibi endeksleri de içerecek.

Endeksler, tek tek bileşenlerin uygunluk durumunu ve fiyatlandırmasını belirlemek için bir kripto yazılımı ve veri sağlayıcısı olan Lukka’dan alınan verileri kullanacak.

Kripto para pazarı büyümeye devam ediyor ve bununla beraber, yatırımcıların kripto para ve blockchain alanına dayalı kıyaslama ve endeks çözümlere olan talebi her zamankinden çok daha önemli bir hale geldi. DJI, yatırımcıların gelişmekte olan teknolojiye dayalı varlık sınıfına erişmesini ve değerlendirmesini kolaylaştırırken, spekülatif pazarla ilişkili bazı riskleri azaltabilir.

S&P Dow Jones Indices Küresel İnovasyon ve Strateji Başkanı Peter Roffman, şunları söyledi:

Geleneksel finans piyasaları ve dijital varlıklar, artık birbirini görmezden gelen piyasalar değil. Kripto para birimleri daha yaygın hale geldikçe, yatırımcılar kurumsal kaliteyle desteklenen güvenilir ve şeffaf kıyaslamalara erişebilecekler. Yeni Dijital Pazar Endeksleri ürünümüzü daha da genişletmeyi ve bu pazarın ihtiyaç duyduğu şeffaflığı sağlamayı dört gözle bekliyoruz.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version