Muhabbit

Spider-Man: No Way Home Filminin Torrentinde Virüs Tehlikesi!

Spider-Man: No Way Home filminin torrentlerinde cryptojacking virüsü bulundu!

virüs taslak spider-man

virüs taslak spider-man

Spider-Man: No Way Home filmi 2021 yılının sonuna doğru vizyona girerek “Örümcek-Adam” ile büyümüş olan bir nesli sinema salonlarına doldurdu. Biletler tükendi, yeni seanslar açıldı ancak birçok insan filme “istediği zamanda” gidemedi. Filme gidemeyen veyahut filmi evlerinde “hemen” izlemek isteyen birçok insan “torrent”e başvurdu. Ancak onları başka bir tehlike buldu.

Siber güvenlik firması Reasonlabs, geçtiğimiz günlerde Spider-Man: No Way Home filmini Torrent ile indiren kullanıcılara bir uyarıda bulundu. Reasonlabs, filmin torrentlerinden birinde Cryptojacking yazılımı bulunduğu bununla birlikte kötü niyeli yazılımın kripto paraları araç olarak kullandığını da ekledi.

“Dosya kendisini Rusçadan “spiderman_no_wayhome.torrent.exe”ye çeviren “spiderman_net_putidomoi.torrent.exe” olarak tanımlıyor.”

Reasonlabs

Firma dosyanın büyük ihtimalle bir Rus torrent internet sitesinden yayılım gösterdiğini düşünmekte. Virüs ile gizlilik odaklı kripto para Monero’nun madenciliğinin yapıldığı belirtiliyor. Kaçak Monero madencisinin Windows Defendar’a istisnalar ekleyerek kendini görünmez hâle getirdiği bilinmekte.

Uzantıyı Kontrol Edin!

Kötü amaçlı yazılım, oluşturduğu dosyalar ve işlemler için gayet normal karşılanabilecek isimler kullanarak, gizlenmeye çalışır. Örneğin bu virüs, Google’a ait olduğunu iddia ederek sihost64.exe gibi adlara sahip dosyaları bilgisayara bırakıyor.

Siber güvenlik firması, kolay bir önlemden de bahsediyor. Reasonlabs, indirilen dosyanın “uzantısının” indirilecek dosyanın “uzantısıyla” eşleşip eşleşmediğinin kontrol edilmesini tavsiye etti. Örneğin, bir film dosyası “.exe” ile değil “.mp4” ile bitmelidir.

Cryptojacking Nedir?

Cryptojacking, kripto para madenciliği yapmak için başka birinin cihazının ve işlem gücünün kullanımı olarak tanımlanabilir. Bilgisayar korsanları, devasa bir bilgisayar ağını kullanarak kurbanlarının elektriğini, cihazlarını ve bilgi işlem gücünü sadece kendi kârlarını artırmak için kullanarak kripto para madenciliği yapabilmektedir.

Detaylı bilgi için:

https://muhabbit.com/cryptojacking-nedir-ve-bundan-nasil-korunulur/

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version