Muhabbit

Square 3 Ayda 875 Milyon Gelir Elde Etti!

Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey’in sahibi olduğu Square Inc. 17 milyon $ kar açıkladı.

Square

Jack Dorsey’in sahip olduğu finansal hizmet şirketi Square Inc. Cash App üzerinden Bitcoin ticareti sağlayarak 875 milyon $ gelir elde etti.

Cash App üç ayda Square ile birlikte 858 milyon $’lık bir harcama yapmış. Buna rağmen Cash App ve Square, Bitcoin’in müşteri talebinin yarı yarıya düşmesiyle beraber ve yaşanan yükseliş ile birlikte 17 milyon $‘lık brüt bir kar elde etti.

Alınan verilere göre, Cash App aylık bazda 30 milyon aktif kullanıcıya ev sahipliği yapmakta.

Cash App’in Bitcoin Ticareti İlk Çeyrekten Bu Yana %75 Arttı

Üç aylık performansa bakacak olursak, Cash App, 2020 yılının ilk çeyreğine göre, gelir bazında %600 artış, yıl içinde brüt kar bazında %710 ve 3 aylık süreçte brüt kar olarak %150 artış gerçekleştirdi.

Bitcoin ticareti ise, Square’in 3 aylık toplam 597 Milyon dolarlık brüt karının yaklaşık %2.85’ini oluşturuyor.

Ancak raporda, “hükümet teşvik programları”nın yüksek ihtimalle Bitcoin yatırım faaliyetlerindeki yükselişe katkıda bulunduğu belirtildi.

Square Acele Bir Şekilde 3 Aylık Raporunu Yayınladı

Square’in yatırımcı ilişkileri kanadının Twitter hesabı, verileri “şirketin üç aylık mali kaynaklarına erken dış erişimine” bir yanıt olarak yayınlamış durumda. Şirket, sonuçları tartışmak üzere 5 Ağustos günü saat 08:00’da (EST) bir konferans çağrısına ev sahipliği yapacak.

Verilen bilgilere göre Square’in üç aylık toplam net geliri 1,92 milyar $. Bu rakam, son tahminlerin %75 kadar üzerinde ve geçen yılın aynı dönemine göre %64 daha fazla kazanca işaret ediyor.

Rapor, şirketin son beş gün içinde %9’dan daha fazla yükselmiş olan hisse fiyatı ile birlikte güçlü bir performans sergilediğini kanıtlar nitelikte.

Son Yazılar

Exit mobile version