Muhabbit

Square Enix, Dungeon Siege İle Sandbox Evrenine Giriyor

Sandbox, Square Enix’in oyunuyla güçlenmeye devam ediyor!

Metaverse ve GameFi sektörlerine ilgi arttıkça köklü oyun firmaları da bu alana yatırım yapmaya devam ediyor. En büyük klasik oyun devlerinden Square Enix, Sandbox’ta bir oyununu çıkaracağını açıkladı.

Blok zinciri tabanlı NFT bazlı oyunlar sürekli gündemde ve bu alana yapılan yatırımlar sürekli artıyor. Fırsatları kaçırmak istemeyen büyük şirketler de bu alana girmenin yeni yollarını arıyor.

Square Enix, Dungeon Siege adlı fantezi RPG oyununu Sandbox evrenine getireceğini duyurdu. Birden fazla yolla bu evrene giriş yapacağını duyuran şirket, kendi arazisinde etkileşimli bir deneyim sunarken, oyunun karakter ve eşyalarını Sandbox evrenindeki oyunculara kullanmaları için sunacak.

Square Enix şirketinin Dungeon Siege oyunu

Dungeon Siege, 2002 yılında oyunseverlerin karşısına çıkan, son güncellemesi 2011 yılında yapılan bir oyundur. Bugüne kadar 1,7 milyon satılan oyun, şirketin diğer oyunları kadar popüler olmadı. Japon asıllı firma birçok güzel oyunla oyuncuların gözdesi olmuştur. Özellikle Final Fantasy ve Tomb Raider gibi seriler hem çok tutuldu hem de filmleri çekildi.

İlginizi Çekebilir : Sandbox Nedir?

Ancak şirket onlar kadar ilgi görmeyen Dungeon Siege oyununu Sandbox evrenine getirerek oyunu tekrardan alevlendirmek istiyor. Bu oyunla hem metaverse’ü keşfetmek hem de yeni oyuncularla bu oyunu tanıştırmak istiyor.

Benzer bir hamleyi Ubisoft da yapmıştı. Ubisoft Rabbids adlı oyununu Sandbox evrenine taşıyacağını duyurmuştu.

Square Enix, Sandbox evreninde ilk defa oyun çıkarıyor olsa da yıllardır bu araştırmayı yapıyor. 2020 yılının Mart ayında Animoca Brands ile anlaşarak Sandbox oyununu araştırmak için 2 milyon dolarlık araştırma fonu oluşturmuştu.

Sandbox Hakında

Ethereum tabanlı bir metaverse oyunudur. Oyun toplanabilir NFT’ler üzerine kuruludur. Oyuncular NFT olarak satılan araziler satın alabilir ve istedikleri gibi tasarlayabilir. Hatta yaptıkları eşyaları ve araziyi başka oyunculara satabilir veya kiralayabilir. PC ve MAC üzerinde bulunan oyunda karakter görünümleri ve eşyalar da NFT olarak kullanılıyor.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version