Muhabbit

Square İkinci Çeyrekte Bitcoin’den 55 Milyon Dolar Kâr Elde Etti!

Twitter CEO’su Jack Dorsey’nin ödeme sistemleri girişimi Square ile ilgili bazı rakamlar açıklandı.

cashapp

Twitter CEO’su Jack Dorsey’nin ödeme sistemleri girişimi Square ile ilgili bazı rakamlar açıklandı.

Verilere göre Cash App ile 2.72 Milyar $’lık bir Bitcoin geliri elde eden şirketin net kârı 55 Milyon $ seviyelerinde bulunuyor. İkinci çeyrekte elde dilen bu kâr, bir önceki yılın aynı dönemine göre 3 kat daha fazla olması ile dikkate değer.

Bu senenin ilk çeyreği ile karşılaştırıldığında daha düşük kâr elde eden şirket, ilk çeyrekte 3.51 Milyar $’lık gelir ile 75 Milyon $’a yakın kâr elde etmişti.

Square’in Bitcoin Geliri

Daha Çok Kullanıcı Hedefleniyor

Önümüzdeki dönemde daha geniş bir kitleye hizmet vermek istediklerini belirten Square yönetimi, Avusturalya’lı Afterpay’i bünyesine katarak, bu konuda önemli bir hamle gerçekleştirmek üzere. Avusturalya borsasında işlem gören bir şirket olarak öne çıkan Afterpay için düşünülen rakam ise 29 Milyar $ seviyelerinde bulunuyor.

30 Haziran tarihi itibarıyla aktif 16.2 Milyon kullanıcısı bulunan Afterpay, ülkenin en çok tercih edilen ödeme yöntemleri arasında bulunuyor.

Uygulama kullanıcılarının CashApp’in tüm finansal araçlarına erişmesini hedefleyen Square, para transferi, hisse senedi ve Bitcoin alım-satım çözümlerinin kullanıcılarla hızlı bir şekilde buluşturulmasını amaçlıyor.

Bitcoin’den Zararda

İkinci çeyrek verileri incelendiğinde Bitcoin yatırımından 45 Milyon $’lık bir zararı bulunan şirket, bu durumun geçici olduğuna inanıyor.

Sizce Square’in Bitcoin yatırımı, Bitcoin’in fiyatındaki yeni bir olası yükseliş dalgası ile kâr elde edebilir mi?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version