Muhabbit

Stablecoin Arzının Ne Kadarı Ethereum Üzerinde Bulunuyor?

Stablecoin arzının ne kadarı Ethereum üzerinde bulunuyor?

stablecoin

Stablecoin arzının ne kadarı Ethereum üzerinde bulunuyor?

Bildiğiniz üzere stablecoin verileri kripto para piyasasında en çok takip edilen verilerden biri olarak öne çıkıyor. Piyasaya para girişi ve para çıkışından, hangi ağın daha çok tercih edildiğine kadar birçok veriye dair fikir edinebileceğiniz stablecoinler aynı zamanda piyasada en büyük işlem hacmine sahip kripto para birimleri olarak öne çıkıyor.

Bitcoin tarafında son 24 saatteki işlem hacmi 52 Milyar $ seviyelerinde bulunurken, Tether’ın (USDT) son 24 saatteki işlem hacmi 86 Milyar $ seviyelerinde bulunuyor. Bildiğiniz üzere kripto para piyasasında USDT, USDC, DAI, BUSD PAX ve USDN gibi birçok stablecoin çözümü bulunmakta.

Bunların arasında en büyük pay halen USDT’nin elinde bulunuyor.

Stablecoin Arzı

Sadece ağ üzerinde gerçekleşen transferler incelendiğinde Ocak 2020’de 23.5 Milyar $’lık değer transferine ev sahipliği yapan stablecoinler, 2021 yılının Ocak ayında 384 Milyar $’lık değer transferi için tercih edildi.

Hacim tarafı incelendiğinde Aralık 2020’den beri her ay rekor tazeleyen stablecoinler, kullanıcıların transferlerinde en çok kullandığı varlıkların başında geliyor.

En Çok Hangi Ağ Kullanılıyor?

Peki stablecoin transferleri için en çok hangi ağ kullanılıyor? Cevap ise oldukça basit. Açık ara fark ile Ethereum ağı, stablecoin arzının yüzde 70’ine ev sahipliği yapıyor.

Stablecoin Arzı Dağılımı

Ethereum ağındaki yüksek ücretlere rağmen ağ halen stablecoin arzının büyük kısmını bünyesinde bulunduruyor. Gerek merkezsiz borsalar gerek lending uygulamaları ile stablecoin arzının önemli bir kısmını likidite sağlayıcısı olarak DeFi uygulamalarında kilitli tutan yatırımcılar, Ethereum ağını kullanmaktan vazgeçmiyor.

Ethereum’un ardından stablecoin arzı dağılımı incelendiğinde Tron, ikinci sırada bulunuyor. Neredeyse maliyetsiz bir şekilde USDT transferi sağlayan Tron ağı, borsalar arası USDT transferinde en çok tercih edilen seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor.

Blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version