Muhabbit

Stablecoin USDC 5 Milyar $ Barajını Aştı!

Stablecoin USD Coin (USDC), 5 Milyar $ barajını geride bıraktı.

usdc

Stablecoin USD Coin (USDC), 5 Milyar $ barajını geride bıraktı.

Açıklama Circle CEO’su Jeremy Allaire tarafında yapıldı.

Attığı tweet ile dolaşımda bulunan USDC miktarının 5 Milyar $’ı aştığını duyuran USDC, Tether’ın ardından en büyük paya sahip stablecoin olarak öne çıkıyor. Circle ve Coinbase ortaklığı ile Centre tarafından üretilen ve kontrol edilen USDC, ABD’li regülatörlere en yakın stablecoin olarak öne çıkıyor. Son dönemde devletler tarafından yapılan stablecoin açıklamaları ile birlikte önemi daha da artan stablecoin piyasası, kripto para ekosistemi için büyük önem barındırıyor. Özellikle 2020 yılının ikinci yarısında büyük bir ivmelenme ile yoluna devam eden USDC, 25 Milyar $ barajını aşan USDT’nin oldukça gerisinde olsa da piyasadaki payını artırmaya devam ediyor. ABD ve avrupa ile birlikte DeFi uygulamalarında da fazlasıyla tercih edilen USDC, Tether’ın en büyük alternatifi konumunda bulunuyor.

21 Aralık tarihinde 3 Milyar $ sınırını aşan USDC, bir aydan kısa süre içinde 2 Milyar $ değerinde USDC daha üretti. Özellikle kurumsal yatırımcıların tercihi olan USDC, birçok kesimin en çok güvendiği stablecoin olarak öne çıkıyor. Düzenli olarak “audit” yayınlayan USDC, rezervleri ile kullanıcılarına güven veriyor.

Geçtiğimiz gün BTCTurk de USDC işlemlerini başlatacağını açıklamıştı.

Sizce USDC ileride USDT’nin tahtını ele geçirebilir mi? Eski Coinbase çalışanı Emre Tekişalp’in USDC ve regülasyonlar ile ilgili yaptığı açıklamalara göz atabilirsiniz.

Stablecoin haberleri için: Stablecoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version