Muhabbit

Standard Chartered CEO’su: CBDC’ler ve NFT’ler Çok İyi Performans Gösterecek!

CEO Bill Winters, CBDC ve NFT’lerin diğer kripto paralardan daha iyi performans gösterebileceğini belirtti.

Standard Chartered CEO'su Bill Winters'

Standard Chartered CEO'su Bill Winters'

Standard Chartered CEO’su Bill Winters’a göre Bitcoin ve diğer kripto para birimleri finansal piyasalarda kalıcı bir role sahip ancak merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) veya değiştirilemez tokenlar (NFT) gibi diğer dijital varlıklar büyük olasılıkla kripto paralardan daha iyi performans gösterebilir.

Standard Chartered konferans görüşmesinde konuşan Winters, “kripto paralar kalıcı olacak” anlatısını tekrarladı ve enflasyonla ilgili endişeler göz önüne alındığında fiat olmayan para birimlerinin de bir rolü olduğunu söyledi.

“Genel olarak, uzun bir düşük enflasyon döneminden geçtik ve merkez bankalarımız çok yumuşak para politikasıyla keşfedilmemiş bölgelerde deneyler yapıyor. İnsanların resmi para birimine bir alternatif istemesi tamamen mantıklı.”

Tamamen merkezi olmayan kripto para birimleri üzerindeki tartışmalar, yönetilen kripto paralardan daha faydalı olarak görünse de Winters, son sözü piyasanın söyleyeceğine inanıyor. 

“Piyasada bu enstrümanlar için bir rol varsa, bunu desteklemek için her zaman düzenleyici kurumlara tabi olmak bizim için bir rol olacaktır.”

Standard Chartered Kripto Para Alanına Yöneldi

Winters’ın bankası, kripto para birimlerine ve dijital varlıklara olumlu yaklaşımıyla biliniyor. Hatta geçen ay Standard Chartered, kripto para ve dijital finans sektörü üyelik kuruluşu Global Digital Finance (GDF) Patron Board’a katıldı. Bu kapsamda banka, GDF’nin bir üyesi olarak dijital varlıkları savunmak için uluslararası düzenleyiciler, kanun koyucular ve sektördeki diğer kişilerle ilişki kurmaya yardımcı olacak.

İngiliz bankasının ayrıca bir kripto para borsası başlatmayı planladığı da bildiriliyor. Haziran ayındaki bir rapor, Standard Chartered’ın İngiltere ve Avrupa kurumsal pazarı için bir platform başlatmak üzere Hong Kong borsa sahibi BC Technology Group ile ortaklık kurduğunu ortaya koydu.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version