Muhabbit

Star Sharks NFT Kiralama Özelliği Nasıl Kullanılır?

Blockchain temelli bir oyun platformu olan StarSharks’ta NFT kiralama işleminin tüm detayları sizlerle.

starsharks

starsharks

Blockchain temelli bir oyun platformu olarak tanımlanabilecek olan StarSharks, oyun severler için çeşitli ve farklı özellikler sunuyor.

Timi Studio tarafından oluşturulan ve kısa bir süre içinde 1 milyon günlük aktif kullanıcı sayısını geçen StarSharks, aynı zamanda aldığı yatırımlar ile de ekibini ve platformu genişletmeye devam ediyor. Bilindiği üzere oyuncuların, NFT formatındaki Pet Sharks’lara sahip olabileceği platformda, aynı zamanda NFT alım-satım işlemleri de gerçekleştirilebiliyor. Bu noktada önemli bir NFT ekonomisi ortaya koymayı planlayan ekip, yönetişim tokenı ile de yüzde 80’e kadar oyun gelirlerini paylaşmayı planlıyor.

NFT Kiralama Opsiyonu

Platform üzerinde yer alan “NFT Leasing” özelliğinin aktif hale gelmesiyle birlikte oyuncular, NFT’lerin kiralanarak oyun içinde kullanılabilmesinin önünü açmış oluyor. Böylece NFT sahibi olmayan kullanıcılar, NFT’leri satın almadan kiralama yoluyla oyun içi öge olarak kullanabiliyor.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Bu sayede oyun oynamaya vakti olmayan ya da oyun oynamayı tercih etmeyen NFT sahipleri, sahip oldukları varlıkları kiralayarak getiri elde edebiliyor. Bu opsiyon da aynı zamanda, oyun için NFT ekonomisine önemli bir katkıda bulunmuş oluyor. Gelin şimdi platformun NFT kiralama özelliğinin nasıl kullanıldığını detayları ile inceleyelim.

Kiralama Sistemi Nasıl Kullanılır?

Kiraya Verme

Platformu üzerinde yer alan “Kullanıcı Merkezi” alanına giderek Sahip olduğunuz NFT’yi kiraya verme işlemini başlatabilirsiniz.

Burada kiraya vermek istediğiniz köpek balığının özelliklerinin yüksek olanını seçmeniz sizn için daha avantajlı olacaktır. Çünkü diğer kullanıcılar oyunda avantajlı konuma gelmek için tam enerjiye sahip köpek balığı seçecektir.

Ardından kiralamak istediğiniz gün sayısını ve SEA fiyatını girin. Bunun yanında mevcut kiralama sözleşmesi sona erdiğinde sistemin köpek balığınızı otomatik olarak kiralama pazarına koymasını sağlamak için daire içine alınmış olan onay kutusunu da işaretleyebilirsiniz.

İlgili aşamayı geçtikten sonra karşınıza kiralamaya dair bir özet sayfası çıkacak. Burada girmiş olduğunuz kiralama detaylarını görebilirsiniz. Diyelim ki kira bedelini değiştirmek ya da iptal etmek istediniz, bu aşamada gerekli değişikliği yapabilirsiniz. Ancak dikkat edin kira sözleşmesini onayladığınızda değişiklik hakkınız olmayacak.

Tüm belirtilen aşamaları tamamladıktan sonra, karşınıza köpek balığını kiralama işleminde nasıl göründüğünü gösteren bir ekran gelecek.

Kiralama İşlemi

Platformda kullanmak üzere bir NFT kiralamak isterseniz sayfanın sol üst menüsünde yer alan “Kirala” sekmesine basmanız gerekiyor. Burada karşınıza, kiralayabileceğiniz köpek balıklarının listesi çıkacak. İsterseniz sağ tarafta bulunan filtre alanından fiyata göre de listeleme şartlarını değiştirebilirsiniz.

Kiralamak istediğiniz köpek balığını seçtikten sonra sizi o köpek balığının özelliklerini içerek bir ekran karşılayacak.

Burada köpekbalığının kiralanabileceği gün sayısı ve hedeflenen süre boyunca talep edilen SEA miktarı görünecek. İlgili SEA miktarının üzerine bastığınızda size bu işlemi onaylayabileceğiniz bir ekran karşılayacak:

“1 günlüğüne #1193 no’lu köpek balığını kiralamak için 1 SEA harcayacak mısınız?”

Bu ekrandaki uyarıya onay verdiğinizde, platform otomatik olarak MetaMask’ı açacak ve akıllı sözleşmeye cüzdanınızdan otomatik olarak SEA aktarma izni isteyecek.

İlginizi çekebilir: MetaMask’te BSC Ağına Nasıl Geçiş Yapılır?

Ödeme işlemine onay verdikten sonra köpek balığı başarılı bir şekilde kiralanmışsa ekranda işlemin başarılı olduğuna dair uyarı metnini göreceksiniz. Bu uyarı metni sizin artık belirli bir süre için bir köpek balığı NFT’si sahibi olduğunuz anlamına gelecek.

Halihazırda köpek balığı kiraladığınızda, eğer isterseniz, kiralama sözleşmesini sona ermeden uzatabilme imkanına da sahip olduğunuzu belirtmekte fayda var.

Evet! StarSharks platformu üzerinde bulunan NFT Kiralama özelliğinin nasıl kullanıldığı ile ilgili tüm adımları inceledik. Bu konu hakkında daha fazla detay almak isterseniz burada bulunan makaleye göz atabilirsiniz.

Blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Twitter: https://twitter.com/StarSharks_SSS

Medium: https://medium.com/@StarSharks

Discord: https://discord.gg/starsharks-sss

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version