Muhabbit

Starbucks’ın Yeni NFT Koleksiyonu, Beklenen İlgiyi Göremedi!

Starbucks, 52 yıl önce Seattle’da açtığı ilk kahve dükkanını örnek alan en son NFT koleksiyonunun tamamını satmayı başaramadı. 

Starbucks, 52 yıl önce Seattle’da açtığı ilk kahve dükkanını örnek alan en son NFT koleksiyonunun tamamını satmayı başaramadı. 

Starbucks’ın NFT konusunda pazar ortağı olduğu Nifty Gateway’in verilerine göre, Starbucks First Store Collection’da, her biri 100$’a sunulan 5.000 NFT’nin sadece 4.579’u satıldı. 

Şirketin göstermiş olduğu son NFT satış performansı, kahve devinin 20 dakikadan kısa sürede satışını tamamladığı önceki “Siren” koleksiyonundan tamamen farklı oldu.

Kripto para sektörü son dönemlerde kötü günler yaşamaya devam ediyor. Hack olayları, banka çöküşleri ve regülasyon adımları, sektörü oldukça fazla etkiledi. İşte böyle bir ortamda da sektör içindeki varlıklara olan ilgi de azalmış durumda. Özellikle NFT sektörü ve koleksiyonlara olan ilgi genel olarak son birkaç ayda azaldı. Bununla beraber blok zincirleri üzerindeki NFT ticaret hacmi de son zamanlarda düşüş yaşadı.

Onaylı NFT koleksiyonlarının fiyatları, bir dönem yaşadığı rekor fiyatların oldukça altında bir fiyatlara satılır duruma geldi. Örneğin, Bored Ape Yacht Club’ın (BAYC) taban fiyatı 50 ETH’nin altına düşmüş durumda. Yine başka popüler NFT koleksiyonları, CryptoPunks ve Mutant Ape Yacht Club’ın (MAYC) taban fiyatları da eski zirvelerinin uzağında yer alıyor.

Starbucks First Store Koleksiyonu

First Store koleksiyonu, Starbucks’ın ikinci NFT koleksiyonuydu. Polygon blok zinciri üzerinde oluşturulan NFT’ler, şirketin 1971 yılında, Seattle’daki Pike Place Market’te açılan ilk dükkanını hatırlatan sanat eserlerinden oluşuyor. Kısa süre önce, kişi başına bir NFT sınırı ile satışa açılan NFT’lerin satışı bir gün sonra kapandı.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Dünyanın en büyük kahve zinciri, satışa sunduğu 5.000 First Store NFT’nin tamamını satmayı başaramadı. Ancak 100 dolar fiyattan satışa çıkan NFT’ler yeterli talebi görmemesine rağmen, satışın tamamlanmasının ardından ikincil piyasada daha yüksek fiyatlardan alıcı bulmaya devam ediyor. Nifty Gateway verilerine göre NFT’nin şu anki taban fiyatı 150$ civarında bulunuyor.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version