Muhabbit

Steem’de Açıklanan Yeni Hard Fork Ortalığı Karıştırdı!

Yeni hard fork duyurusu ile birlikte borsaların ne yapacağı da meçhul durumda. Çünkü hard fork ile birlikte 65 cüzdan kara listeye alınacak ve blockchainden silinecek.

steek hard fork

Steem (STEEM) tarafında sular durulmuyor. Justin Sun’in Steemit INC’yi satın alması ile başlayıp, Hive hard forkuna sebep olan süreç bir süreliğine durulmuş gibiydi. Fakat açıklanan yeni hard fork ortalığı karıştırmış durumda.

Yeni hard fork duyurusu ile birlikte borsaların ne yapacağı da meçhul durumda. Çünkü hard fork ile birlikte 65 cüzdan kara listeye alınacak ve blockchainden silinecek.

Cüzdanlarda 23.6 Milyon STEEM Bulunuyor

Kara listeye alınıp blockchainden silinecek cüzdanlarda toplam 5 milyon $ değerinde STEEM bulunmakta. Borsalar ise hard forku destekleyip desteklememekte kararsız.

CZ Açıklama Yaptı

Binance CEO’su ise konu ile ilgili bir açıklama yaparak bu seferki durumun geçen seferkinden daha karmaşık olduğunu belirtti.

Justin Sun’ın kararını desteklemediğini belirten CZ, bu ve benzer kararların merkeziyetsizliğe büyük darbe vurduğunu ve cüzdan bakiyelerinin blockchainden silinmesinin kesinlikle yanlış olduğunu belirtti.

Hard forku desteklemek istemiyoruz.

Hard forku desteklemek istemediklerini belirten CZ, desteklememeleri halinde farklı problemlerin orataya çıkacağını da belirtiyor.

Hard forku desteklemememiz  halinde cüzdanlar blockchainden kopacak ve cüzdanlar tekrar senkronize olamayacak. Bu sebeple öncelikle diğer borsaları bekleyeceğiz.

“Normal şartlarda topluluğun ayrı düşmesi halinde blockchain ikiye bölünür ve iki farklı coin oluşur, fakat burada sadece bir fork var.”

Önceliklerinin kullanıcıları korumak olduğunu belirten CZ, ikinci bir taraf olmaması teknik olarak forku desteklemeleri gerektiğini fakat durumun adil olmadığını belirtiyor.

Toplulukta yeni bir taraf oluşursa onların coinini de destekleyeceğiz. Hive’ı da listelemiştik.

Bazı kullanıcıların STEEM tokenlerin dondurulmasını önermesi üzerine CZ bunu yapamayacaklarını belirtti. Diğer bir grup ise STEEM’i delist etmeleri gerektiğini belirtti. Buna karşılık CZ, STEEM’i delist etmeleri halinde STEEM yatırımcısı olan birçak masum yatırımcının zarar göreceğini açıkladı.

Charlie Lee Yatırma ve Çekme İşlemlerinin Durdurulmasını Önerdi

Alım-satım işlemleri devam ederken yatırma ve çekme işlemlerini durdurulmasını öneren Lee, yeni bir fork oluşması için topluluğa zaman verilmesini önerdi. CZ ise bunu yapmaları halinde fiyatın diğer borsalar ile farklılaşacağını ve daha yüksek ya da daha düşüş fiyatlardan işlem görülmeye başlayacağını belirtti.

Duruma olabildiğince az müdahale etmek istiyoruz.

An itibariyle Binance’in forku destekleyip desteklemeyeceği halen belli değil.

 

Son Yazılar

Exit mobile version