Muhabbit

Steve Aoki: NFT’lerden Kazandığım Parayı 10 Yıl Müzik Yaparak Kazanamadım!

Steve Aoki’nin kripto para cüzdanında bir dizi Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’si bulunuyor.

Steve Aoki NFT

Steve Aoki NFT

Steve Aoki, ‘Gala Music’ etkinliğinde, telif ücretlerinin müzisyenlerin faturalarını ödemeye bile yaklaşmadığını söyledi. NFT’lerden iyi kazançlar elde ettiğini söyleyen tecrübeli DJ, NFT piyasasıyla yakından ilgileniyor.

Steve Aoki, birkaç yıldır NFT piyasasında bulunuyor. DJ, NFT’lerin müzik endüstrisinde de aktif bir rolü olmasını istiyor.

Aoki, Gala Games’i ve Gala Music’i yakından takip ediyor. Aoki, 10 Şubat Perşembe günü Gala Müzik etkinliğinde açılış konuşmasını yaptı.

Aoki, etkinliğin soru cevap bölümünde kendisini fütürist olarak tanımladı. Steve Aoki, NFT’lerin müzik endüstrisini gerçekten değiştireceğine inandığını söyledi. Aoki, müzik sektöründen kazandığı paranın %95 ‘ini canlı DJ performanslarından elde ettiğini söyledi.

2021 Yılı NFT’lerin Yılı Oldu!

NFT’lerin başta Ethereum olmak üzere; Solana ve Avalanche gibi blok zincirlerinde iyi bir trend yakaladığını söyleyebiliriz. Değiştirilemez token olarak bilinen NFT’lerin, sahip olduğu token standartlarından dolayı bir sanat eseri ve koleksiyon değeri taşır. NFT pazarı 2021 yılında büyük bir patlama yaşadı ve herkesin ilgisini çekti.

Aoki’nin görüşüne göre, müzik sanatçılarının telif haklarından kazandığı para çok düşük. Steve Aoki sözlerine şu şekilde devam etti:

Müzik yaptığım 10 yıl boyunca; altı albüm ve birkaç single çıkardım. Geçen yıl NFT’lerden kazandığım parayı, müzik endüstrisinde 10 yıl çalışarak kazanamadım.

NFT’lerin bu kadar heyecan verici olmasının bir diğer nedeni ise; ortaya çıkan ve onları destekleyen güzel toplulukların oluşması diyen Aoki, sözlerine şu şekilde devam etti:

Topluluklara önem verilmesi benim için harika bir şey çünkü birçok müzisyenin çok fazla takipçisi var.

BTS’i örnek olarak veren Aoki, Koreli pop yıldızlarının NFT’lerini piyasaya sürdükten sonra hayranlarından aldığı tepkilerden bahsetmedi. Sonuç olarak sanatçılar, sahip olduğu bu toplulukları kötü NFT projelerine yönlendirebilir. Bununla birlikte hayranlar bu duruma karşı tavır alabilir ve sanatçıya ilgi duymayı bırakabilir.

Steve Aoki

Aoki müzik NFT’lerinden şu şekilde bahsetti:

Müzik NFT’lerinin sektörde nasıl kullanılacağı tam olarak belli değil. Yapılan çalışmalar var ama şu anki sisteme entegre değil gibi görünüyor. NFT’ler müzik sektörünün bir parçası haline geldiğinde plak şirketlerinin, çıkan yeni şarkıları bir çalma listesine eklemekten daha fazlasını yapması gerekecek.

Steve Aoki’nin Birden Fazla BAYC NFT’si Var!

Aoki bir koleksiyoncu olduğu kadar aynı zamanda yaratıcıdır. Cüzdanında birçok Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’si bulunuyor. Ancak sadece bu da değil aynı zamanda Solana merkezli bir NFT pazarında da çalıştı.

Aoki’nin yeni projesi ise Aokiverse olarak geçiyor. Aoki Aokiverse’ü, gerçek dünyayla bir arada var olan bir evren ve gerçek sahiplik olarak tanımlıyor ve sözlerine şu şekilde devam ediyor:

Buna verilerinizin sahibi olmak da dahildir. Gelecekte teknoloji gelişmeye devam ettikçe, Facebook ve Instagram gibi büyük sosyal medya kuruluşlarının kullanıcı verilerini biriktirdiği günler sona erecek. Gelecekte internet, kullanıcıları güçlendiren bir şey haline gelecek

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version