Muhabbit

Steve Wozniak: Hükümetler Kripto Paraların Kontrolü Dışına Çıkmasına İzin Vermez!

Apple kurucu ortağı Steve Wozniak, hükümetlerin kripto paraları kontrol altına alacaklarını belirtti.

Steve

Apple kurucu ortağı Steve Wozniak, yakın zaman önce Yahoo Finance ile yaptığı röportajda kripto paralar hakkında açıklamalarda bulundu.

Kripto paralar hakkında kendisine sorulan “Kripto paralara inanıyor musunuz?” sorusuna Wozniak; ”Kripto paralar, blok zinciri aracılığıyla seçimler de dahil olmak üzere hayatımızda eskisinden farklı şekillerde rol alabilir” yanıtını verdi. Ayrıca kontrolü insanlarda olduğu sürece kolay değiştirilemeyen çok güvenilir bir formata sahip olduğunu da belirtti. “Bunun yanında ABD dolarından örnek vererek, hükümetin istediği zaman yeni dolarlar yaratabileceğini, buna karşılık, Bitcoin‘in sabit bir arzı olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

“Bitcoin matematiktir, matematiksel saflıktır. Asla başka bir Bitcoin yaratılamaz. Bitcoin’in bildiğimiz bir yaratıcısı bile yok. Bitcoin bazı şirketler tarafından yönetilmiyor.”

Wozniak’a kripto paraların iş yapma şekillerinde değişiklik yapıp yapmayacağı sorulduğunda ise şu açıklamayı yaptı:

“Evet, kripto paraların etkin bir şekilde kullanılacağı o kamptayım. Artık bir şeyler için ödeme yapmak üzere çok fazla dijital yolumuz var, hatta sadece insanlara para transfer etmek için bile.”

Kripto Paralarda Anonimlik Var

Apple’ın kurucu ortağı, kripto paraların biraz anonimliği bulunduğunu ve bu durumun doğru olup olmadığından emin olmadığını belirtti. Wozniak, Twitter CEO’su Jack Dorsey gibi insanların kripto paraların iş anlaşmalarının kalbi olması gerektiği hakkında konuşmasını da oldukça yararlı bulduğunu dile getirdi. Ancak Apple kurucu ortağı bu konuda şu uyarıda bulundu:

“Sorun şu ki, hükümetler bunun kendi kontrollerinden çıkmasına asla izin vermeyecek. Her şeyin kripto paralarla yapıldığı noktaya gelinseydi, işlemler gözlem ve vergilendirme için hükümetlerden geçmeseydi, buna izin verilmezdi. Hükümetler güçlerinden vazgeçmezlerdi.”

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version