Muhabbit

Steven Seagal, Aldığının İki Katı Cezaya Razı Oldu

Steven Seagal, para aldığını açıklamadan, ününü kullanarak tanıtım yaptığı gerekçesiyle SEC tarafından para cezasına çarptırıldı.

mahkeme dava

Aksiyon filmlerinde görmeye alıştığımız ünlü Hollywood yıldızı Steven Seagal, Bitcoiin2Gen (B2G) token’inin arzının tanıtımını para karşılığı yaptığını açıklamadığından ötürü SEC tarafından 314.000 dolar cezaya çarptırıldı.

67 yaşındaki, seksenli yıllarda dövüş sanatları ile ilgili rollerde oynamasıyla nam salmış aktör ve yapımcının başı SEC ile dertte. Sebebiyse oyuncunun para aldığını belirtmeden, Bitcoiin2Gen token arzını tanıtması!

Steven Seagal

2018’de yaşanan olayda, popüler ICO projelerinden biri olan Bitcoiin2Gen, tanıtımını yapması için Steven Seagal ile anlaştı. Hatta tanıtım projesi sırasında Seagal’ın 97 yılında bir Budist rahipten aldığı “tulku” unvanından esinlenerek “Zen Ustası” çıkışı yapılmıştı. Usta oyuncuya proje tanıtımı için 250.000 dolar ve 750.000 dolarlık B2G token sözü verildi. Ancak iş ödemeye gelince Seagal yalnızca 157.000 dolar gibi komik bir rakam alabildi.

SEC’in 27 Şubat 2020 tarihinde yaptığı açıklamaya göre, Seagal ününü kullanarak insanların B2G token’e yönelmesine sebep olmuştu. Ünün kullanıldığı durumlarda para alınmışsa, bunun belirtilmesi şarttır. Seagal para aldığını belirtmeden paylaşımlar yaptığı ve B2G tanıtımı yaptığı için ününü kötüye kullanmıştır, suçludur.

SEC suçlu bulduğu Steven Seagal için 314.000 dolarlık bir ceza kesti. Yargı sırasında faizinin binmesiyle bu ceza yaklaşık 300.000 doları buldu. Bununla birlikte ünlü Hollywood yıldızının 3 yıl boyunca herhangi bir menkul kıymet tanıtımından kaçınması gerekiyor.

Seagal itiraz etmeden ceza tutarını ve kaçınma kararını kabul etti. Kabul ettiği tutar, tanıtım sonunda alabildiği ücretin iki katı ve hatta daha fazlası olmakta. Anlayacağınız kârı için girdiği işten epeyce zarar edip çıktı.

Son Yazılar

Exit mobile version