Struct Finance, Bitcoin yatırımlarında yüksek sabit getiri sağlamak için BTC-USDC faiz oranı ürününü piyasaya sürmeye hazırlanıyor.
Avalanche’ın BTC.B’sinden (Bridged Bitcoin) yararlanılan BTC-USDC ürünü, daha yüksek sabit getiri sağlamayı amaçlıyor. Struct Finance, BTC.B-USDC kasalarında delta hedging adı verilen benzersiz bir risk yönetimi tekniği kullanıyor. Struct Finance’in delta korumalı tasarımı, pozitif ve negatif delta kuvvetleri arasında bir denge kurarak yatırımcılar için güvenli bir zemin oluşturuyor.
BTC.B’nin temel avantajları ise şu şekilde:
- Geliştirilmiş şekillendirilebilirlik ve hız
- Birden çok zincirde uyumluluk
- Daha düşük maliyetler ve basitleştirilmiş entegrasyon
Geleneksel borç verme havuzları, Bitcoin yatırımları için %0,2-0,5 gibi düşük getiriler sunarken, wBTC-BTC.b ürünlerine sahip havuzlar ise yaklaşık %2 oranında getiri sağlıyor. Struct Finance’in BTC-USDC ürünü ise daha yüksek getiri imkanı sunmak için çalışmalarını sürdürüyor.
BTC.B: Bitcoin ile DeFi Arasındaki Köprü
Bitcoin, genel piyasalarda hakimiyetini sürdürmeye devam ediyor. Ancak bir DeFi katmanına sahip olmaması, sabit getiri oluşturmasını oldukça zorlaştırdığı için işte burada Avalanche devreye giriyor ve BTC.B (Bridged Bitcoin) ile yeni fırsatların kapısını aralıyor. BTC.B’nin açılımı Bridged Bitcoin‘dir ve Avalanche blok zincirine ERC-20 tokenları olarak aktarılan BTC’leri temsil eder.
Avalanche, Bitcoin’i ilk olarak Haziran 2022’de Avalanche Köprüsü’nü kullanarak bünyesine kattı. Bu girişim ile Bitcoin’leri köprülemek için önceki yöntem olan Wrapped Bitcoin (WBTC) kullanımını aşamalı olarak ortadan kaldırmış oldu.
Peki Avalanche neden WBTC yerine BTC.B’yi seçti?
Bunun nedeni merkeziyetsiz olması. WBTC merkeziyetli köprülere güveniyor ve Bitcoin’e güven varsayımları getiriyordu. Trader Joe tarafından Twitter’da belirtildiği gibi: “Yalnızca seçilmiş taraflar Bitcoin ile Ethereum ağları arasında çok az şeffaflıkla köprü kurabiliyordu”.
Ancak BTC.B, merkeziyetsiz bir köprü olan Avalanche Core aracılığıyla basılıyor ve Layer Zero köprüsü kullanılarak ağlar arasında güvenle köprü kurulabiliyor. BTC.B burada, BTC sahiplerini ikincil tokenlar edinmeye ya da merkeziyetli köprülere güvenmeye gerek kalmadan Avalanche blok zincirindeki DeFi fırsatlarını keşfetmelerini sağlamayı amaçlıyor.
Peki, bu Struct Finance için ne anlama geliyor?
Avalanche’ın BTC.B’si, Genesis USDC kasalarını tamamlayan yeni bir kasa için güçlü bir araç sağlamış oldu ve DeFi getiri fırsatlarında heyecan verici bir dönemi başlattı.
Daha yüksek getiri sağlamak için kasalar BTC üzerine inşa edilecek, aynı zamanda güvenli bir varlıktan yararlanılacak ve volatilite gibi risklere olan maruziyet en aza çekilecek. Sonuç olarak yatırımcıların güvenle hareket edebildiği sağlam bir girişim ortaya çıkacak.
Struct Finance Nedir?
Struct Finance; kullanıcıların faiz oranı araçlarını özelleştirerek bunları ekosistemde üstün finansal ürünler oluşturmak için kullanabilecekleri bir yol sunan, on-chain (zincir üzeri) yapılandırılmış ürünlerin yelpazesini daha da genişletmeyi amaçlayan, Avalanche ağı üzerinde kurulmuş bir girişimdir.
Struct Finance Twitter sayfasına buradan erişebilirsiniz.
Struct Finance Medium sayfasına buradan erişebilirsiniz.
Daha fazla DeFi haberi için: DeFi Haberleri
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.