Muhabbit

Şu Anda Bu 5 Ülke “Bitcoin Halving” Hakkında Google’lıyor

Avrupalılar, Bitcoin’in geleceğini fazlasıyla önemsiyor.

Halving’in gerçekleşmesine 1 hafta kala, ortalıkta çok fazla bilgi kirliliği var gibi görünüyor.

Bitcoin ve kriptoparalarla ilgilenen kişilerin, bu haftaki odağı, doğal olarak halving.  Ancak bu olaya en takıntılı olan konum, Avrupa gibi görünüyor. Google Trend’den alınan bilgilere göre, “Bitcoin Halving” hakkında en çok araştırma yapılan bölgeler, Batı ve Orta Avrupa gibi görünüyor.

5.Avusturya

Halihazırda, Bitcoin meraklısı bir ülke olarak bilinen Avustralya, an itibariyle “halving” hakkında en çok arama yapan 5. ülke.

Başkent Viyana, 2017’den beri Bitcoin Bankasına ev sahipliği yapıyor ve ayrıca şehirde, House of Nakamoto isimli bir bilgi merkezi var.

4.Estonya

Küçük bir Baltık ülkesi olan Estonya, AB’nin dijital olarak ileri görüşlü ülkelerinden birisi konumunda.

Birkaç senedir Estonya’nın uygulamış olduğu e-ikamet uygulaması konuşuluyor, fakat hükümet tam anlamıyla kapsayıcı bir şekilde Bitcoin kullanımına izin veren politikaları gerçekleştirmiş değil.

Ayrıca, bir kripto para borsası lisanslama aşamasında olan ülke, sürecin aşırı sancılı geçmesinden dolayı hala konu hakkında çalışmalarına devam ediyor.

3. Slovenya

İtalya’nın komşusu Slovenya, Bitstamp’in ve bir Bitcoin heykelinin ev sahipliğini yapıyor.

Ülkede geçen yıl Ocak ayı itibariyle, yüzlerce mağazanın, yardımcı bir uygulama sayesinde bir ödeme yöntemi olarak Bitcoin kabul ettiği duyurulmuştu.

2.Hollanda

“Halving” hakkında en çok araştırma yapan 2. Ülke Hollanda’da görüldüğü gibi, kripto paralar fazlasıyla ilgi odağı.

Birçok kripto para girişimine ev sahipliği yapan hükümet, takibi yapılamayan işlemler ile ilgili tolerans göstermediğini açıklamıştı.

1.İsviçre

“Halving” ile ilgisi en yüksek olan ülke İsviçre’nin, halihazırda kripto para birimlerine odaklanan ana finans ürünleri üretmiş olduğu ve Bitcoin kullanımı ile ilgili düzenlemeler yaptığı, bilinen bir gerçek.

Ülke, Zug şehrinde Cripto Valley’e ve Zürih Havalimanı’nda ünlü bir reklam kampanyası gerçekleştirmiş olan Bitcoin Suisse’ye ev sahipliği yapıyor.

Son Yazılar

Exit mobile version