Muhabbit

Coinbase, Binance’in Dahil Olduğu Gruptan Ayrıldı!

11 Ağustos’ta organizasyona yazılan bir mektup ile Coinbase’in organizasyondan çekildiği belirtiliyor.

Coinbase Binance US

ABD’li önde gelen kripto para borsası Coinbase, kripto para ve blockchain organizasyonu olan Blockchain Association’dan ayrıldı. The Block’a göre ise sebep Binance US’in gruba dahil olması.

11 Ağustos’ta organizasyona yazılan bir mektup ile Coinbase’in organizasyondan çekildiği belirtiliyor.

Coinbase’den Hermina Wong’un organizasyona ilettiği mektupta yazılanlar The Block’tan Frank Chaparro tarafından şu şekilde aktarılıyor.

Hemen geçerli olmak üzere Blockchain Association Yönetim Kurulu’na istifamı sunuyorum. İstifam aynı zamanda Coinbase’in tüm çalışma grupları ve devam eden girişimler de dahil olmak üzere Blockchain Association’dan çekildiğini bildirir.

Yazılan mektupta derneğin son haftalarda gerçekleştirdiği ve uygun bulunmayan eylemler sebebiyle böyle bir karar alındığı belirtilmekte. Yazıda direkt olarak Binance US’in ismi geçmese de yakın isimler istifanın, Pazartesi günü duyurulan Binance US’in kabulüne bağlı olduğu belirtilmekte.

Son gelişmeler Blockchain Association’ın misyonunu ve vizyonunu desteklemiyor.

Coinbase yetkilisi üyelik kriterlerinin oluşturulması için büyük çaba harcandığının altını çizerken, son dönemde bu kriterlerin hiçe sayıldığını belirtmekte.

Organizasyon hedeflerini gerçekleştirmek anlamında değişikliklere gitmekte özgürdür. Ancak bu adımlar Coinbase ile uyumlu değildir. Bu nedenle oluşturulan yeni yol haritası ve hedefler Coinbase ile aynı paydaşta bulunmamaktadır.

Coinbase sözcüsü yaptığı açıklamada alınan yeni kararların organizasyonun güvenilirliğini onarılamaz şekilde bozma potansiyeline sahip olduğunu, ek olarak atılan adımların organizasyonun hedeflerine ulaşmasını zorlaştıracağını hatta imkansız hale getirebileceğini belirtti.

Kripto para ve blockchain ekosistemi için çalışmalarına devam edeceğini belirten Coinbase, sektörü daha ileriye taşıyabilmek adına farklı oyuncular ile anlamlı bir işbirliği içinde olmayı dört gözle beklediklerini açıkladı.

Blockchain Association ise attığı tweette Coinbase’in organizasyondan ayrılışının oldukça üzücü olduğunu belirtti.

Organizasyomn tarafından oluşturulan “flood”da kurucu üyelerinden birinin ayrılışını üzüntü ile karşıladıklarının altı çiziliyor. Fakat her iki taraftan da resmi ağızdan, Coinbase’in ayrılışının sebebi açıklanmış değil.

Organizasyon ise kriterleri karşılayabilecek potansiyel adayları aralarında görmekte mutlu olacaklarını belirtmiş durumda.

Binance US tarafından ise Coinbase’in ayrılışı ile ilgli bir açıklama ya da yorum gelmiş değil.

Coinbase’in kurucusu olduğu organizasyondan ayrılması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Binance US ayrılışın temel nedeni midir?

Son Yazılar

Exit mobile version