SushiSwap (SUSHI) Nedir?

SushiSwap (SUSHI), merkezsiz bir borsa (DEX) olarak tanımlanabilir.

Sushiswap

Sushiswap

SushiSwap (SUSHI), merkezsiz bir borsa (DEX) olarak tanımlanabilir.

Bir AMM Protokolü olarak tanımlanabilecek olan SushiSwap’in yerel tokeni ise SUSHI olarak öne çıkıyor.

Uniswap’in kodlarının kopyalanması ile ortaya konan SushiSwap, getirdiği yeni özellikler ile birçok yönden Uniswap’ten farklılaşmayı başarmış durumda.

Geçtiğimiz dönemde yaşadığı büyük şanssızlıklar sonucu büyük kayıplar yaşayan SushiSwap, kurucusu tarafından büyük bir kayba uğratılmıştı. Nomi Chef tarafında yapılan satış ile 10 $ seviyelerinde 0.50 $ seviyelerine kadar hızlı bir düşüş yaşayan SushiSwap, daha sonra özel anahtarların devredilmesi ile çok daha merkezsiz bir yapıya kavuşmuştu. Anahtarları ilk olarak devralan FTX CEO’su Sam Bankman Fried, anahtarları birçok önde gelen isme bölerek merkeziyetsizlik adına önemli bir adım atmıştı.

Nomi Chef devam eden sürede büyük bir pişmanlık yaşadığını dile getirmiş, anahtarları devretmenin yanında SUSHI satışından elde ettiği fonları SushiSwap kontratına iade edeceğini açıklamıştı.

Topluluk Karar Verdi

Geri dönen fonlar ile ne yapılacağına oylama ile SushiSwap topluluğu karar verdi. Karara göre geri dönen 14 Milyon $ değerindeki fon ile SUSHI alınması kararlaştırıldı.

Geliştirme Odaklı Çalışmalar Yapıldı

Devam eden süreçte SushiSwap tarafında sessiz bir fiyat yükselişi gerçekleşirken, platformda ciddi değişikliklere de gidildi. Birçok yeni ürün duyurarak platformu geliştirmeye devam eden geliştirici ekibi, SushiSwap’i yeniden en çok kullanılan merkezsiz borsalardan biri haline getirmeyi başardı.

DeFi Pulse verilerine göre en çok kullanılan merkezsiz borsalar arasında 9’uncu sırada bulunan SushiSwap, 4 Milyar $’lık kilitli değeri bünyesinde barındırıyor.

DeFi Pulse Verileri

SushiBar İle Staking

SushiBar ile staking özelliği sunan platform, güncel rakamlara göre SUSHI stake ederek değişken olmakla beraber yıllık yüzde 13’lük bir getiri sunuyor.

Yield Farming ile Pasif Gelir

Çalışma prensibi dolayısıyla likidite havuzlarına ihtiyaç duyan SushiSwap, ilgili havuzlara likidite sağlayan kullanıcılara değişken oranlarla pasif gelir elde etme imkanı sunuyor.

Yatırımcılar havuzlarda gerçekleşen işlemlerin ücretlerinden pay alırken, aynı zamanda SUSHI ile ödüllendiriliyor. Ethereum üzerinde işlem ücretlerinin yüksek olması da ilgili payların göreceli olarak daha yüksek olmasını sağlıyor.

Yield Farming

Tabii merkezsiz borsalara likidite sağlarken oluşabilecek riskleri de detaylı olarak yatırımcıların bilmesi gerekiyor.

Kashi Lending

Kashi Lending özelliği ile SushiSwap, Compound benzeri bir borç alma ve borç verme platformu da oluşturmuş durumda.

Bu sayede kullanıcılar merkezsiz bir şekilde borç alıp borç verebilme kapasitesine sahip oluyor. Kashi’de “impermanent loss” gibi bir risk de bulunmuyor.

Kashi Lending

SushiSwap Birden Çok Ağda Çalışıyor

Sadece Ethereum ağı üzerinde bulunmayan SushiSwap, birçok DEX’ten farklı olarak çoklu ağ desteği sunuyor.

Ethereum, Polygon, Fantom, xDAI, Avalanche, Binance Smart Chain, HECO ve OKEx Chain gibi birçok ağ üzerinde hizmet veren platform, bu sayede daha düşük işlem ücretleri ile hizmet vermeyi amaçlıyor.

Polygon (MATIC) tarafında 500 Milyon $’lık kilitli değere geçtiğimiz günlerde ulaşan SushiSwap, bir “layer 2” çözümü olan Polygon tarafında da fazlasıyla kullanılmaya başladı.

İlk Satış (IDO) Platformu Kuruldu

İlk satış platformunu da duyuran SushiSwap, MISO ile önümüzdeki dönemde token ve ürünlerin ilk satışlarını gerçekleştirebilmeleri için bir platform olarak hizmet verecek.

SAKE isimli ilk ürün ise yaklaşık olarak 13 saat sonra satılacak.

SushiSwap (SUSHI) Coin Nereden Alınır?

SushiSwap tokeni SUSHI merkezi ve merkezsiz birçok borsa üzerinden satın alabilirsiniz.

Huobi, OKEx, FTX, Binance, Coinbase, Gate, Bitfinex, Uniswap, SushiSwap, Serum, Raydium gibi borsalardan satın alınabilen SUSHI, an itibarıyla 2.5 Milyar $’a varan piyasa değeri ile dikkat çekiyor.

MarketCap verilerine göre 52’inci sırada bulunan SUSHI, 19 $ seviyelerinden alıcı buluyor.

DeFi Haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

SEC, Kripto Staking ve Doğrudan Varlıkla İşlem Gören ETF Kararlarını Erteledi
Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto staking ETF’leri ve “in-kind” (doğrudan varlıkla) yaratım ve itfa işlemlerine ilişkin kararlarını erteledi. SEC, bu düzenleme değişikliklerini değerlendirmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğunu belirtti. Kurumun uzun vadeli dijital varlık stratejisi üzerinde çalışan iç birimi, yeni kuralları şekillendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Grayscale ve VanEck ETF’lerine […]
7 gün önce Blockchain
Güney Kore, Kayıtsız Kripto Platformlarını Yasakladı
Güney Kore, kripto para sektörüne yönelik denetimlerini sıkılaştırırken, Apple da ülkedeki App Store’dan 14 kayıt dışı kripto uygulamasını kaldırdı. Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu adım Mali İstihbarat Birimi’nin (FIU) talebi üzerine 11 Nisan itibarıyla hayata geçirildi. KuCoin ve MEXC de Listede Kaldırılan uygulamalar arasında önde gelen yabancı kripto borsaları KuCoin ve […]
7 gün önce Blockchain
Trump’ın Tarife Hamleleri, Küresel Kripto Fonlarında 795 Milyon Dolarlık Çıkışa Neden Oldu
CoinShares verilerine göre, küresel kripto yatırım ürünlerinde geçen hafta 795 milyon dolar tutarında net çıkış yaşandı. Bu art arda ikinci hafta gerçekleşen bir çıkış oldu. CoinShares Araştırma Başkanı James Butterfill, Başkan Trump’ın uyguladığı tarifelerin kripto varlık sınıfına olan duyarlılığı olumsuz etkilediğini belirtti. Butterfill, yaptığı açıklamada Trump’ın tarife politikalarının kripto para yatırımları üzerindeki olumsuz etkisinin sürdüğünü […]
1 hafta önce Blockchain
JPMorgan, İngiliz Sterlini ile Blokzincir Ödemelerini Başlattı
JPMorgan, şirketlere İngiliz sterlini (GBP) cinsinden 7/24 blokzincir tabanlı ödeme yapma imkânı sunduğunu duyurdu. Bu yeni hizmet daha önce başlatılan euro (EUR) ve Amerikan doları (USD) işlemlerine ek olarak sunuluyor. Bankanın blokzincir birimi Kinexys (eski adıyla Onyx), İngiltere’de GBP cinsinden blokzincir mevduat hesaplarını devreye aldı. Böylece JPMorgan gerçek zamanlı ödeme altyapısını genişletmiş oldu. Sterlin, JPMorgan’ın […]
1 hafta önce Blockchain
Strategy, Bitcoin Alımlarını 87.000 Doların Altına Düşen Fiyatla Durdurdu
Michael Saylor’ın liderliğindeki Strategy şirketi, Bitcoin (BTC) fiyatı $87.000’in altına düşerken alım yapmayı durdurdu. Şirket 7 Nisan’da SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) ile yaptığı açıklamada, 31 Mart ile 6 Nisan arasında Bitcoin alımı yapmadığını duyurdu. Ayrıca şirket birinci çeyrekte dijital varlıklarda 5,91 milyar dolarlık gerçekleşmemiş zarar bildirdi. Michael Saylor’ın Bitcoin Stratejisi: Fiyat Düşüşü […]
2 hafta önce Bitcoin
ABD Federal Ajansları, Kripto Varlıklarını 7 Nisan’a Kadar Hazine’ye Bildirecek
ABD federal ajanslarının, 7 Nisan’a kadar kripto para varlıklarını Hazine Bakanlığı’na bildirmesi bekleniyor. Bu bildirimler ise Başkan Donald Trump tarafından bu yıl imzalanan bir yürütme emri doğrultusunda yapılacak. Ancak federal ajansların bu varlıkları halka açıklamaları gerekmeyecek. Sadece Hazine Bakanı Scott Bessent’e raporlama yapılacak. Beyaz Saray’a yakın bir yetkiliye dayandırılan bilgilere göre, 7 Nisan itibarıyla federal […]
2 hafta önce Blockchain
Exit mobile version