Muhabbit

SushiSwap (SUSHI) Nedir?

SushiSwap (SUSHI), merkezsiz bir borsa (DEX) olarak tanımlanabilir.

Sushiswap

Sushiswap

SushiSwap (SUSHI), merkezsiz bir borsa (DEX) olarak tanımlanabilir.

Bir AMM Protokolü olarak tanımlanabilecek olan SushiSwap’in yerel tokeni ise SUSHI olarak öne çıkıyor.

Uniswap’in kodlarının kopyalanması ile ortaya konan SushiSwap, getirdiği yeni özellikler ile birçok yönden Uniswap’ten farklılaşmayı başarmış durumda.

Geçtiğimiz dönemde yaşadığı büyük şanssızlıklar sonucu büyük kayıplar yaşayan SushiSwap, kurucusu tarafından büyük bir kayba uğratılmıştı. Nomi Chef tarafında yapılan satış ile 10 $ seviyelerinde 0.50 $ seviyelerine kadar hızlı bir düşüş yaşayan SushiSwap, daha sonra özel anahtarların devredilmesi ile çok daha merkezsiz bir yapıya kavuşmuştu. Anahtarları ilk olarak devralan FTX CEO’su Sam Bankman Fried, anahtarları birçok önde gelen isme bölerek merkeziyetsizlik adına önemli bir adım atmıştı.

Nomi Chef devam eden sürede büyük bir pişmanlık yaşadığını dile getirmiş, anahtarları devretmenin yanında SUSHI satışından elde ettiği fonları SushiSwap kontratına iade edeceğini açıklamıştı.

Topluluk Karar Verdi

Geri dönen fonlar ile ne yapılacağına oylama ile SushiSwap topluluğu karar verdi. Karara göre geri dönen 14 Milyon $ değerindeki fon ile SUSHI alınması kararlaştırıldı.

Geliştirme Odaklı Çalışmalar Yapıldı

Devam eden süreçte SushiSwap tarafında sessiz bir fiyat yükselişi gerçekleşirken, platformda ciddi değişikliklere de gidildi. Birçok yeni ürün duyurarak platformu geliştirmeye devam eden geliştirici ekibi, SushiSwap’i yeniden en çok kullanılan merkezsiz borsalardan biri haline getirmeyi başardı.

DeFi Pulse verilerine göre en çok kullanılan merkezsiz borsalar arasında 9’uncu sırada bulunan SushiSwap, 4 Milyar $’lık kilitli değeri bünyesinde barındırıyor.

DeFi Pulse Verileri

SushiBar İle Staking

SushiBar ile staking özelliği sunan platform, güncel rakamlara göre SUSHI stake ederek değişken olmakla beraber yıllık yüzde 13’lük bir getiri sunuyor.

Yield Farming ile Pasif Gelir

Çalışma prensibi dolayısıyla likidite havuzlarına ihtiyaç duyan SushiSwap, ilgili havuzlara likidite sağlayan kullanıcılara değişken oranlarla pasif gelir elde etme imkanı sunuyor.

Yatırımcılar havuzlarda gerçekleşen işlemlerin ücretlerinden pay alırken, aynı zamanda SUSHI ile ödüllendiriliyor. Ethereum üzerinde işlem ücretlerinin yüksek olması da ilgili payların göreceli olarak daha yüksek olmasını sağlıyor.

Yield Farming

Tabii merkezsiz borsalara likidite sağlarken oluşabilecek riskleri de detaylı olarak yatırımcıların bilmesi gerekiyor.

Kashi Lending

Kashi Lending özelliği ile SushiSwap, Compound benzeri bir borç alma ve borç verme platformu da oluşturmuş durumda.

Bu sayede kullanıcılar merkezsiz bir şekilde borç alıp borç verebilme kapasitesine sahip oluyor. Kashi’de “impermanent loss” gibi bir risk de bulunmuyor.

Kashi Lending

SushiSwap Birden Çok Ağda Çalışıyor

Sadece Ethereum ağı üzerinde bulunmayan SushiSwap, birçok DEX’ten farklı olarak çoklu ağ desteği sunuyor.

Ethereum, Polygon, Fantom, xDAI, Avalanche, Binance Smart Chain, HECO ve OKEx Chain gibi birçok ağ üzerinde hizmet veren platform, bu sayede daha düşük işlem ücretleri ile hizmet vermeyi amaçlıyor.

Polygon (MATIC) tarafında 500 Milyon $’lık kilitli değere geçtiğimiz günlerde ulaşan SushiSwap, bir “layer 2” çözümü olan Polygon tarafında da fazlasıyla kullanılmaya başladı.

İlk Satış (IDO) Platformu Kuruldu

İlk satış platformunu da duyuran SushiSwap, MISO ile önümüzdeki dönemde token ve ürünlerin ilk satışlarını gerçekleştirebilmeleri için bir platform olarak hizmet verecek.

SAKE isimli ilk ürün ise yaklaşık olarak 13 saat sonra satılacak.

SushiSwap (SUSHI) Coin Nereden Alınır?

SushiSwap tokeni SUSHI merkezi ve merkezsiz birçok borsa üzerinden satın alabilirsiniz.

Huobi, OKEx, FTX, Binance, Coinbase, Gate, Bitfinex, Uniswap, SushiSwap, Serum, Raydium gibi borsalardan satın alınabilen SUSHI, an itibarıyla 2.5 Milyar $’a varan piyasa değeri ile dikkat çekiyor.

MarketCap verilerine göre 52’inci sırada bulunan SUSHI, 19 $ seviyelerinden alıcı buluyor.

DeFi Haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version