Muhabbit

SushiSwap’in Başındaki İsim Görevinden Ayrılıyor!

0xMaki isimli anonim lider, geçtiğimiz günlerde projede daha geri planda kalacağını açıkladı.

Sushiswap

Sushiswap

Popüler merkezsiz borsa SushiSwap’in baş geliştiricisi görevinden ayrılıyor.

0xMaki isimli anonim lider, geçtiğimiz günlerde projede daha geri planda kalacağını açıkladı.

Sadece bir AMM Protokolü olarak Uniswap’in kopyası formatında hayatına başlayan Sushiswap, devam eden süreçte birçok kötü durumla karşı karşıya kalmıştı. Borsanın kurucusu Nomi Chef’in elindeki tokenleri satması ile ciddi bir fiyat düşüşü yaşayan SUSHI, devam eden süreçte yeniden ayağa kaldırılmıştı. Satıştan elde ettiği fonları SushiSwap hazinesine iade eden Chef Nomi, topluluktan özür dilemiş ve projeden kontrolünü tam anlamıyla devretmişti.

Kuruculardan 0xMaki’nin danışmanlığını ve liderliğini üstlendiği proje, süreç içerisinde birçok yeni özelliği platformuna dahil etmiş ve Ethereum harici birçok ağda da varlık göstermeye başlamıştı. En popüler ve en yüksek hacime sahip merkezsiz borsalar arasında bulunan Sushiswap’in kendine ait IDO platformu ve NFT platformu da geçtiğimiz dönemde aktive edilmişti.

Adresi Silindi

Sushiswap “multisig” kontratlarından cüzdanı silinen 0xMaki, hazinede bulunmaya devam edecek.

Sadece danışman sıfatı ile projede yer alacak olan anonim lider, farklı işlere ve projelere de dahil olacağının sinyalini verdi.

Ağustos ayında 10,2 Milyar $’lık tokenin takas edilmesine aracı olan platform, 2,8 Milyar $’ın üzerinde piyasa değerine sahip durumda.

Sushiswap Hacim Grafiği

Sushiswap’in Ethereum versiyonu üzerinde 4 Milyar $’ın üzerinde varlık kilitli durumda bulunurken Sushiswap, Ethereum üzerindeki merkezsiz platformlar arasında kilitli değer bakımından 11’inci sırada bulunuyor.

En çok geliştirilen ve yenilikçi çözümler ortaya koyan AMM protokollerinden biri olarak öne çıkan SUSHI, geçtiğimiz dönemde adeta küllerinden yeniden doğmuştu.

DeFi uygulamalarını kullanıyor musunuz?

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version