Suudi Arabistan Merkez Bankası, bankanın şu anda finans sektörüyle ilgili bir dizi gelişmekte olan teknolojiyi çeşitli yönlerden incelemek ve denemek üzerinde çalıştığını, bu teknolojilerden yararlanma mekanizmasını analiz ettiğini açıkladı.
Yerel gazete Al Eqtisadiah ile yapılan bir röportaja göre, Suudi Arabistan merkez bankası finans sektörü için blok zinciri gibi gelişen teknolojileri deniyor, ancak dijital ödemeler lehine nakit ödeme yapmayı düşünmüyor.
Kağıt paralarla ilgili olarak yapılan açıklamada, kağıt paranın borçları ödemek ve yükümlülükleri yerine getirmek için yasal olarak bağlayıcı bir güç kazandığını ve kağıt para birimini iptal etme gibi bir eğilimin olmadığı belirtildi. Yeni girişimin, “Gelişim Programı” içinde Krallık Vizyonu 2030’un kapsamında yer alan toplam ödemelerin yüzde 70’e elektronik ödemeye çevirmek ile ilgili olduğu belirtildi.
Nakit Kullanımı Devam Edecek
Bilindiği üzere merkez bankası dijital para birimleri (CBDC), geliştirilmekte olan en önemli finansal teknolojilerden biridir. Bu alanda teknolojinin gerisinde kalmak istemeyen krallık, fiziksel nakit kullanımını aşamalı olarak bırakma niyetinde görünmüyor.
İlginizi çekebilir: CBDC Nedir?
Merkez bankası, 2019’da BAE ile sınır ötesi işlemlerde dijital defterlerin kullanımını test etmek için ikili bir deney olan Aber projesini duyurduğunda, CBDC’leri deneyen dünyada ilk olanlardan biriydi. BAE şimdi ise Çin, Tayland ve Hong Kong ile başka bir sınır ötesi CBDC projesi üzerinde çalışıyor.
Suudi Arabistan, 2030 yılına kadar elektronik ödemelerin oranını ülke toplamının %70’ine çıkarmaya çalışıyor, ancak krallık, nakit işlemlerin sürekliliğini ve ödeme aracı olarak kağıt ve metal nakdin kullanılabilirliğini ve kabul edilmesini sağlamak istiyor.
Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri
Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.