Muhabbit

Suudi Arabistan Blockchain ve Metaverse’e 6,4 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak!

Petrole olan bağımlılığını azaltmak isteyen Suudi Arabistan blockchain teknolojisine yatırım yapmayı hedefliyor.

suudi arabistan yatırım metaverse

suudi arabistan yatırım metaverse

Suudi Arabistan blockchain teknolojisine ve metaverse’e yaklaşık 6.4 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. NEOM Tech & Digital Company, bu anlaşmanın bir parçası olarak 1 milyar dolarlık bir yatırım aldı. Suudi Arabistan, kullanıcıların birbirleriyle etkileşime girebilecekleri bir metaverse projesi geliştirmeyi amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir: Metaverse Nedir?

Bununla birlikte Suudi Arabistan devletinin sahip olduğu petrol şirketi Aramco, Prosperity7 Ventures’a 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Suudi Arabistan’daki bir basın ajansına göre; şirket, blok zincirler de dahil olmak üzere teknoloji sektörüne yatırım yapmayı planlıyor.

Leap-Teknoloji Konferansı

Suudi Arabistan’ın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bakanı Abdullah Alswaha, konu hakkında şunları söyledi:

Suudi Arabistan’ın bu harcamaları, dijital ekonominin büyümesine katkı sağlayacak. Suudilerin dışında Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki insanların iyiliği için bu yatırımlar önem arz ediyor.

Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde düzenlenen bir teknoloji konferansı olan Leap, devletin açıklama yaptığı bir platforma dönüştü. Toplantı sırasında yapay zeka, 5G internet ve son çıkan teknolojiler konuşulacak.

Petrol Devri Bitiyor Mu?

Suudi Arabistan, teknolojiye yaptığı yatırımlarla petrole olan bağımlılığını azaltmaya çalışıyor. Dünya genelinde petrolle çalışan araçlar yerine elektrikle çalışan araçlar yavaş yavaş daha fazla talep görmeye başladı.

Büyük şirketlerin CO2 emisyon değerleri son zamanlarda en çok tartışılan konulardan biri oldu. Petrol fiyatları artmaya devam etse bile, dünyanın her yerindeki insanlar ve hükümetler, daha temiz yenilenebilir enerji türlerini kullanmayı tercih ediyor. Rant için dünyanın kirletilmesi kimse tarafından etik karşılanmıyor.

Veliaht Prens Muhammed bin Salman

Suudi Arabistan, tarihi boyunca petrol satışlarından çok fazla gelir elde etti. Veliaht Prens Muhammed bin Salman, teknoloji sektörüne yaptığı yatırımlarla devletin ekonomisini güçlendirmeye çalışacak.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version