Muhabbit

Tayland, CBDC Testlerini 2022 Yılının Sonuna Doğru Yapacak!

Tayland Merkez Bankası CBDC testlerinin 2022 yılının ikinci çeyreğinde olması planlanan testlerinin 2022 yıl sonuna ertelendiğini açıkladı.

Tayland'da

Tüm dünyada merkez bankası dijital para birimi çıkartma yarışı devam ederken Tayland, kendi planlamalarında bir değişiklik yaşandığını açıkladı.

Tayland Merkez Bankası Müdür Yardımcısı Kasidit Tansanguan, bugün (24 Aralık 2021) düzenlediği basın toplantısında Tayland’ın merkez bankası dijital para biriminin, 2022 yılının ikinci çeyrekte gerçekleşmesi gereken testlerinin 2022 yılının sonlarına doğru yapılacağını açıkladı.

Tayland Merkez Bankası yöneticilerinden Vachira Arromdee, geçtiğimiz ağustos ayında CBDC testlerinden bahsetmişti. Arromdee, sınırlı bir ölçekte, nakit benzeri faaliyetlerde kullanılması için alternatif bir ödeme yöntemi olarak test edileceğini ifade etmişti. Projenin test aşamaları, finans kuruluşları ve yaklaşık 10 bin kullanıcı tarafından para yatırma, çekme ve fon transferi gibi işlemleri içerecek.

Tayland Merkez Bankası Müdür Yardımcısı Kasidit Tansanguan, Tayland’ın dikkatli bir değerlendirmeden sonra yavaş ilerleyeceğini ifade etti.

“Tayland, bazı ülkelerin yaşadığı fon transferleri veyahut ödemeleri ile alakalı bir problem yaşamaması adına CBDC’ye geçişi kademeli olarak yapacak.”

CBDC Yarışı Devam Ediyor!

Tüm dünyada merkez bankası dijital para birimi çıkartma savaşı tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz hafta HSBC ve IBM, iki merkez bankası dijital para birimi (CBDC) arasındaki doğrudan işlemleri kapsayan bir dijital cüzdanda alım satım yeteneğinin başarılı bir şekilde test edildiğini duyurmuştu.

Çin’de kripto para madenciliğin yasaklanmasıyla beraber Kazakistan, birçok madencinin ilk durağı olmuştu. Kripto para madenciliğinde ön saflara geçmesiyle birlikte Kazakistan’ın bir CBDC çıkarıp çıkarmayacağı konuşulmaktaydı. CBDC’ler üzerinde aktif olarak testler yapılmasına rağmen, Kazakistan’ın CBDC’yi çıkarıp çıkarmama konusunda kararsız olduğu bildirildi. Bununla birlikte Kazakistan Merkez Bankası, 2022 yılı Aralık ayında net bir kararın alınacağını düşünmekte.

Geçtiğimiz ay, İngiltere Merkez Bankası ve Birleşik Krallık Maliye Bakanlığı, 2022 yılında merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) olası kullanımı ve pilot uygulamaları için bir müzakere başlatmayı planladığını açıklamıştı.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version