Muhabbit

Tayland, Kripto Para Şirketlerini Radarına Aldı!

Yetkililer, sektördeki işletmelerin yanıltıcı veya abartılı iddialarda bulunmasını yasaklıyor.

Tayland Merkez Bankası

Tayland Merkez Bankası

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para reklamları için yeni gereksinimleri onayladı.

Böylece Tayland, kripto para şirketlerini reklamlarındaki yatırım riskleri hakkında potansiyel müşterileri uygun şekilde bilgilendirmeye zorlayacak daha sıkı kurallar getirdi. Yeni düzenlemeler sektördeki işletmelerin yanıltıcı veya abartılı iddialarda bulunmasını da yasaklayacak.

Kısa süre önce yayımlanan bir açıklamaya göre, değişiklikler SEC’in bazı reklamların kripto para birimleriyle ilişkili riskler hakkında herhangi bir uyarı içermediğini veya yalnızca olumlu bilgiler içerdiğini tespit etmesinin ardından geldi.

Alınan karar neticesinde Tayland’daki kripto para firmaları artık yatırımcılar için ilgili riskleri reklamlarında açıkça belirtmek zorunda kalacak. Şirketler artık, beklenen getiriler hakkında dengeli görüşler sunarak, hem olumlu hem de olumsuz faktörlerden bahsetmek durumunda kalacak. Ürünler ile ilgili olarak yapılan reklamlarda yanıltıcı, abartılı veya asılsız iddialar yer almayacak.

Dijital medya ve reklam panoları aracılığıyla yoğun bir şekilde reklam veren Taylandlı kripto para işletmeleri, artık tanıtımı kendi web siteleri gibi resmi kanallarla sınırlandırmayacak. Ayrıca, düzenleyicilere reklam şartları hakkında bilgi sağlamaları gerekecek. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan SEC yetkilisi şu ifadelere yer verdi:

“Operatörler, hükümler ve zaman çerçevesi dahil olmak üzere, etkileyicilerin ve blog yazarlarının kullanımı da dahil olmak üzere reklam ve harcamaların ayrıntılarını SEC’e vermelidir.”

Borsalar Takip Altında Olacak

Tayland’da kripto varlıklarıyla çalışan şirketlerin bu hafta SEC tarafından çıkarılan yeni düzenlemelere uymak için 30 gün süresi olacak. Reklam kurallarının sıkılaştırılması, sektördeki birçok kuruluşu etkileyen küresel pazar düşüşünü takip ediyor.

Bilindiği üzere kripto para ticaret platformu ve bölgesel ana şirketi Zipmex Pte, geçen ay para çekme işlemlerini durdurdu. Ağustos ayının ortalarında, Singapur’daki bir mahkeme, yetkililerin perakende kripto para yatırımcıları için daha katı kurallar göz önünde bulundurduğu bir mahkeme tarafından üç aylık koruma verildi.

Bunun yanında SEC kısa süre önce, para çekme işlemlerini askıya aldığı için Zipmex’e 1,92 milyon baht (50.000 doların üzerinde) para cezası verdi. Diğer kripto para şirketlerine de cezalar uygulandı. 

Yine Tayland merkezli kripto para borsası Bitkub’dan bir yönetici, içeriden bilgi aldığı ve bununla ticaret yaptığı iddiasıyla 8,5 milyon baht (yaklaşık 230.000 dolar) para cezasına çarptırıldı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version