Muhabbit

Tayland, Kripto Paralar İle Yapılan Ödeme İşlemlerine Yasak Getiriyor!

1 Nisan 2022’den itibaren ödeme yöntemi olarak kripto paraların kullanılmasına yasak getirilmesi planlanıyor.

Tayland'da

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 1 Nisan 2022’den itibaren ödeme yöntemi olarak kripto paraların kullanılmasına yasak getireceğini duyurdu.

Düzenleyici kurum tarafından yakın zaman önce yapılan açıklamada, kripto para birimlerinin finansal sistemin istikrarını etkileyerek ülke ekonomisi için risk oluşturabileceği belirtildi.

SEC tarafından vurgulanan diğer riskler arasında ise fiyat hareketliliği, siber hırsızlık ve kişisel veri sızıntısı nedeniyle değer kaybı gibi etkenler yer alıyor. 

Bunun yanında SEC, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin kara para aklama aracı olarak kullanılabileceğini de özellikle dile getiriyor.

Atılan bu yeni adım, SEC ve Tayland Merkez Bankası (BOT) arasında yapılan önceki açıklamalar ile bağlantılı olarak ilerliyor.

Hatırlanacağı üzere iki kurum da daha önce kripto paraların yararlarını ve risklerini tartışarak, bu alana bir düzenleme getirilmesi gerektiği konusunda ortak bir karar varmıştı.

Yapılan açıklamada, kripto para alanına getirilecek kısıtlamaların 1 Nisan 2022 tarihinde yürürlüğe gireceği ancak, bu tür hizmetleri sağlayan dijital varlık işletmecilerinin yeni kurallara uymak için nisan ayının sonuna kadar sürelerinin olacağı da belirtildi.

SEC tarafından yapılan bu son açıklama, kripto para ticareti yapan birçok Taylandlı tarafından tepki ile karşılandı. Çünkü bu durum onlar için büyük bir darbe olarak görülüyor.

Taylan’da Kripto Para Kullanımı Artışta

Tayland hükümeti verilerine atıfta bulunan bir Bloomberg raporuna göre, Ocak 2022 itibarıyla, vatandaşların elindeki dijital varlıkların değeri, son birkaç yılda 9,6 milyar Baht’tan, 114,5 milyar Baht’a (3,4 milyar dolar) yükselmiş durumda. Aslında bu durumu bir avantaja çevirmek isteyen bazı kuruluşlar da yer alıyor.

Örneğin bunlar arasında bulunan Tayland Turizm Otoritesi (TAT), kripto para birimlerinin ülkenin pandemi sonrası ekonomisini güçlendirmek için zengin turistleri çekmeye yardımcı olacağına dair açıklamalarda bulunmuştu.

Konu ile ilgili olarak geçtiğimiz yılın sonunda açıklama yapan TAT Başkanı Yuthasak Supasorn, şu ifadelere yer verdi:

“Kripto paralar gelecekte kullanılacak. Bu yüzden Tayland’a gelecek olan kaliteli turist grubunu ağırlamak için kripto para alanında pozitif bir toplum oluşturmalıyız.”

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version