Muhabbit

Tayland Mali Düzenleyicisi, Ülkedeki Dört Borsa Hakkında Yeni Bir Karar Aldı!

Ülkedeki yetkililer, kripto para birimlerine büyük ölçüde hoşgörülü davranıyor.

tayland dijital para

Tayland’ın mali düzenleyicisi olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dört kripto para şirketini daha onayladığını duyurdu.

Kısa süre önce yerel medyada üzerinde çıkan haberde, SEC’in dört dijital varlık operatörüne daha işletme lisansı verdiği bildirildi.

Bunlar arasında ülkenin önde gelen bankalarından birine bağlı bir kripto para borsası olan Krungthai XSpring ve kripto para borsası T-BOX Tayland yer alıyor. Ayrıca düzenleyici onayı kazanan kripto para fon yöneticisi Coindee ve aynı zamanda fonları yöneten Leif Capital Asset Management onayı aldı.

Ancak, yapılan açıklamada düzenleyicinin faaliyetlerini denetlemesi gerektiğinden, onay alan dört firmanın henüz faaliyete başlamadığı belirtildi.

Halihazırda Tayland’da dokuz borsa, dokuz broker ve üç fon yöneticisinden oluşan 21 tamamen düzenlenmiş dijital varlık operatörü bulunuyor. Tayland’ın askeri destekli hükümeti, Merkez Bankası’nın onları kısıtlama çabalarına rağmen kripto paralara büyük ölçüde hoşgörülü davranıyor.

Haberde, başka bir büyük oyuncunun, gelişen Tayland kripto para pazarına girmeyi beklediği belirtildi. Gulf Innova ve Binance Capital Management, ortaklaşa sahip olduğu “Gulf Binance” kripto para borsasını ve aracılığını başlatmayı hedefliyor.

Ülkede son dönemlerde piyasanın hafif yükselme göstermesi sonucu, Tayland’daki kripto para hacimleri 2021’in başlarından itibaren yaklaşık olarak neredeyse %600 artış gösterdi.

Düzenleyici Kurum Denetimleri Sıkı tutuyor

Düzenleyici kurum tarafından atılan bu adım, Tayland’da da faaliyet gösteren Singapurlu borsa Zipmex ile ilgili yaşanan kargaşanın ortasında geldi. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ayın sonlarında, Zipmex Tayland, ülkedeki “Z Cüzdanını” kullanan müşteriler için para çekme işlemlerini askıya almıştı. Kısa bir süre sonra SEC, Zipmex müşterilerinin kayıplarıyla ilgili ayrıntıları göndermeleri için bir yardım hattı başlattı.

1 Ağustos’ta açıklama yapan SEC, şirketin para çekme işlemlerini askıya alarak ticaret kurallarını ihlal etmiş olabileceğini iddia ederek Zipmex hakkında bir soruşturma başlattı. Firmanın “piyasa dalgalanmaları” gibi eylemler için yetersiz sebepler gösterdiğini belirtti.

Regülatör, firmaya ticaret operasyonlarına devam etmesini iletti ve şirket, ertesi gün Solana ve Ripple için para çekme işlemlerine devam etti. Ancak Bitcoin ve Ethereum gibi daha büyük varlıkların para çekme işlemleri ve ZipUp+ hizmetinden yapılan para çekme işlemleri de askıya alındı.

Ardından 4 Ağustos’ta firma, tüm hizmetleri en kısa sürede sürdürmeye kararlı olduğunu sosyal medya platformu aracılığıyla kullanıcılarına bildirdi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version