Muhabbit

Tayland Merkez Bankası Artan Bitcoin Benimsenmesine Karşı Yatırımcıları Uyardı!

Tayland Merkez Bankası (BOT), gittikçe artan Bitcoin ve kripto para benimsenmesiyle birlikte kurumsal şirketlerin kripto para ile ödeme isteğinde bulunduğunu açıkladı.

Tayland'da

Tayland Merkez Bankası (Bank of Thailand/BOT), gittikçe artan Bitcoin ve kripto para benimsenmesiyle birlikte kurumsal şirketlerin kripto para ile ödeme isteğinde bulunduğunu açıkladı. Açıklamada Tayland Merkez Bankası, kripto para birimlerinin risklerine karşı yatırımcıları uyardı.

Ülkenin merkez bankası görevini üstlenen (Bank of Thailand/BOT) Tayland Bankası, geçtiğimiz günlerde “Dijital Varlıkların Mal ve Hizmetler İçin Ödeme Aracı Olarak Kullanılmasına İlişkin Uyarı” başlıklı bir bildiri yayımladı.

Bildiride oldukça yaygınlaşan bir istekten bahsediliyordu. Bildiriye göre son zamanlarda bazı işletmeler mal ve hizmetler için Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) başta olmak üzere kripto paralar ile ödeme kabul etmek istiyor.

Tayland Merkez Bankası Dijital Varlıkları Tanımıyor!

Tayland Merkez Bankası dijital varlıkların yasal bir para birimi olarak kabul edilmediğini ve ödeme aracı olarak kullanımlarının desteklenmediğini yineledi. Merkez Bankası, ödeme aracı olarak kripto paraların kullanımının hem alıcı hem de satıcı için “volatilite, siber hırsızlık ve kara para aklama gibi” riskler oluşturduğunu öne sürdü.

“Dijital varlıkların mal ve hizmetler için bir ödeme aracı olarak kullanımının yaygınlaşması halinde, Tayland Merkez Bankası, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve diğer ilgili kurumlarla koordineli olarak, bu varlıkların halkın ekonomik veyahut finansal yapısında büyük riskler oluşturmaması için gerekli önlemleri alacaktır.”

Tayland Merkez Bankası


Tayland’ın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçtiğimiz günlerde kripto para borsalarının token’larının, fan token’larının ve NFT’lerin alınıp satılmasını yasaklamıştı. Yani Tayland’da hizmet veren kripto para borsaları, borsa token’ları, fan token’ları ve NFT’ler ile ilgili hizmetleri sunamıyor.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version