Muhabbit

Tayland Merkez Bankası’nın Eski Direktörü: Kripto Para Balonu Birkaç Ay İçinde Patlayacak!

Tayland Merkez Bankası’nın eski direktörü, yakın zamanda kripto para piyasasında bir çöküş bekliyor.

Tayland Merkez Bankası

Tayland Merkez Bankası

The Nation’ın yaptığı habere göre, eski Tayland Merkez Bankası Direktörü Anusorn Thammajai, kripto para piyasasının birkaç ay içinde çökeceğini söyledi.

Eski merkez bankası direktörü, yatırımcıları şu şekilde uyardı:

Merkez bankalarının niceliksel genişlemeyi azaltma ve faiz oranlarını artırma hamleleri nedeniyle finansal piyasadaki likiditenin azalacağını düşünüyorum. Bu da kripto para piyasası dahil olmak üzere birçok piyasa da düşüş etkisi yaratabilir.

Thammajai, kripto paraların yükseliş döneminin çoktan bittiğini ve birçok kripto paranın bu yıl %40’tan fazla değer kaybettiğini sözlerine ekledi.

Eski Tayland Bankası müdürü, kripto paraların dijital ekonomide finansal bir ekosistem oluşturmanın temellerini atarken, aynı zamanda geleneksel finansal sistemler için risk oluşturduğunu da sözlerine ekledi. Bununla birlikte riskli varlıkları elinde bulunduran yatırımcıların, bu yılın ikinci çeyreğinde daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Tayland Merkez Bankası

Buna ek olarak Thammajai, Tayland hükümetinin kripto para işlemlerini vergilendirme ve kripto para düzenleme planlarını desteklediğini vurguladı. Yasa dışı işletmelerin, kara para aklama ve diğer yasadışı finansman amaçları için kripto para birimini kullandığını belirtti.

Kripto paralarla kara para aklamanın daha zor olduğunu söylemek mümkün. Herkesin izleyebildiği ve kontrol edebildiği bir sistemden para aklamak mı daha zordur? Yoksa merkezde belirli kişilerin kontrol ettiği sistemden para aklamak mı daha zordur? Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Tayland, Kripto Para Kazanç Vergisini Geri Kaldırdı!

Geçtiğimiz günlerde Tayland, kripto paralardan elde edilen kazanç için %15’lik bir gelir vergisi uygulamak istedi. Getirdiği vergiden sonra çok fazla tepki alan Tayland Merkez Bankası, kripto para kazanç vergisi uygulamasını askıya aldı.

Sunulan teklif, çok sayıda muhalefetin karşı çıkmasıyla uygulanamadı. Tayland, kripto paralar için gelir vergisini şimdilik kaldırmış olsa da ilerleyen zamanlarda yine bir tür kripto para vergisi uygulaması çalışacak gibi görünüyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version