Muhabbit

Tayland Onaylı Kripto Para Borsalarındaki Kullanıcıları %7’lik Vergiden Muaf Tutuyor!

Tayland Maliye Bakanlığı, kripto para piyasasına yapılan yatırımı teşvik etmek için kripto paralar alakalı vergileri yeniden düzenlendi.

VERGİ TAYLAND

VERGİ TAYLAND

Tayland Maliye Bakanlığı, kripto para piyasasına yapılan yatırımı teşvik etmek için kripto paralar alakalı vergileri yeniden düzenlendi.

Geçtiğimiz aylarda Tayland, kripto para kazançlarına %15’lik bir vergi getirmek istedi. Birçok kullanıcıdan aldığı tepkiden sonra hükümet bu planlarını rafa kaldırdı. 8 Mart 2022 tarihinden itibaren hükümet, vergi düzenlemelerinde değişiklikler yapıldığını açıkladı. Bununla birlikte Tayland hükümeti, onaylı kripto para borsalarındaki kullanıcıların %7’lik kripto para vergisiden ve %15 stopaj vergisinden muaf tutulacağını açıkladı.

Yeni vergi politikasıyla birlikte kripto para borsalarında işlem yapan kullanıcılar, kripto para yatırımlarından elde ettikleri kazançlara karşı yıllık kayıplarını da hesaba katmalarına izin verilecek. Örnek verecek olursak yıl sonunda toplam yapılan bir hesapta kripto paralardan kazanç değil kayıp elde ederseniz, hükümet sizden vergi talep edemeyecek.

Bir çok hükümet, kripto para piyasası oynaklığı nedeniyle tüccarların uğradığı kayıpları hesaba katmadan sadece elde edilen kazançlardan vergi almayı planlıyor. Bu noktada Tayland’ın uyguladığı politika diğer hükümetlere göre çok daha kullanıcı dostu olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni vergi politikası Nisan 2022’den itibaren yürürlüğe girecek ve Aralık 2023’e kadar sürecek.

Yeni vergi politikası, ülkedeki kripto para girişimlerine en az iki yıl yatırım yapan yatırımcılara 10 yıla kadar vergi muafiyeti sunmayı vaat ediyor.

Maliye bakanı Arkhom Termpittayapaisith konu ile ilgili şunları söyledi:

Yeni vergi politikası, Güneydoğu Asya’nın ikinci en büyük ekonomisinde gelişmekte olan dijital varlık pazarını desteklemek için geliştirildi. Tayland, hükümetin kripto para merkezli düzenlemelerini ekosistemideki bilir kişilerden gelen geri bildirimler sayesinde daha iyi bir düzenleme gerçekleştirdi.

Tayland’ın uyguladığı yeni kripto para vergi politikaları, şu anda bir tür kripto para vergilendirmesi uygulamak isteyen diğer ülkeler için bir örnek olabilir. Hindistan’daki kripto paralarla işlem yapan kullanıcılar da hükümetten benzer bir politika talep ediyordu. Hindistan hükümeti, kullanıcıların uğradığı zararları hesaba katmadan kripto paralar üzerinden %30 vergi almak istiyordu.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version