Muhabbit

Tayland SEC, Huobi Tayland’ın Lisansını Feshetmek İstiyor!

Huobi Tayland’ın lisansı feshedilebilir.

Tayland'da

Tayland’ın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC, küresel kripto para borsası Huobi’nin ülkede geçerli olan mevcut lisansını feshetmek istiyor. Bu istek doğrultusunda da Huobi’nin yerel kolu Huobi Thailand’ın namıdiğer DSDAQ’ın hizmetlerini “geçici” olarak askıya aldı. Tayland SEC’in yanı sıra Tayland Maliye Bakanlığı Huobi’nin faaliyet lisansının iptal edilmesini tavsiye etti.

Tayland SEC’in Huobi yerel kolu DSDAQ’ın hizmetlerini askıya almasıyla birlikte Huobi’ye sistemleri üzerinde dijital varlıkları olan müşterilere, varlıklarını iade etmesi için 3 aylık bir süre tanındı.

Bir Süredir İnceleme Altındaydı

Tayland SEC’in gözü uzun bir süredir Huobi’nin Tayland kolu üzerindeydi. 2021 yılı Şubat ayında SEC tarafından Huobi hakkında başlatılan bir soruşturmada, Huobi’ye uyumluluk ihlali yaptığı şeklinde bir uyarı verilmişti.

Yetkililer tarafından belirlenen düzenlemelerin gerekliliklerinin karşılanmadığı bildirilmesinden sonra Huobi Tayland koluna isteği doğrultusunda 2021 yılı Ağustos ayının sonuna kadar bir uzatma verilmişti.

Huobi Tayland koluna 5 ay 12 günlük olarak verilen uzatma sona erdi. SEC, Huobi’nin ticaret sistemlerini, müşteri varlık saklama sistemlerini ve bilgi teknolojisi sistemlerini “onarılamaz” olarak değerlendirdi. Değerlendirmenin yanı sıra borsaya tüm müşteri varlıklarını Tayland merkezli kuruluşuna iade etmesi için 2 Eylül’den itibaren üç ay verdi. Ek olarak SEC, Huobi’den tüm varlıkları öngörülen süre içinde iade edemezse müşteriler için bir güvenlik teminatı vermesini istedi.

Tayland vatandaşlarının kripto para odaklı yatırımlarına izin verirken, Tayland SEC, kripto para ticaretiyle ilgili riskleri azaltmak için kripto para borsalarına düzenli olarak yönergeler yayınlamakta.

Taylandlıların Kripto Para Kullanımı Artışta!

2021 yılının başından itibaren Tayland SEC tarafından yapılan araştırmalara göre, Tayland çapında kripto para kullanımı %600 oranında bir artışla karşı karşıya.

Kripto para kullanımındaki hacmin artışının yanı sıra Tayland Merkez Bankası CBDC için kolları sıvadığını açıklamıştı. Dijital varlıklar üzerindeki ilginin katlanarak artması ile Tayland Merkez Bankası, tüketicilerin belirli durumlarda mevcut fiat para birimi yerine CBDC’leri tercih etmesini yani kaliteye kaçışı engellemek için 3 önemli nokta olduğunu ifade etmişti.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version