Muhabbit

Tayland SEC, Kripto Para Şirketlerinin Staking ve Lending Aktivitelerini Yasaklamak İstiyor!

Tayland’daki kripto para düzenlemeleri değişmeye devam ediyor.

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (Tayland SEC), 15 Eylül 2022 Perşembe günü kripto para düzenlemeleri hakkında iki teklif sundu.

Tayland SEC’in sunduğu tekliflerden birincisinde, işletmelerin kripto para staking ve lending (borç verme) faaliyetlerinin yasaklanması isteniyor. Menkul kıymetler gözlemcisi, bu yasağın amacının “yatırımcılara daha fazla koruma sağlamak ve ilişkili risklerini azaltmak” olduğunu söyledi.

Düzenleyici teklifini şu şekilde detaylandırdı; “Müşterilerin yatırdığı dijital varlıklar ödünç verme veya yatırım yapma amacıyla kullanılmayacak.”

Kripto para şirketleri ayrıca müşterilerden dijital varlıkların yatırılması sonucu müşterilere kendi fon kaynaklarından düzenli faiz veya diğer fayda türleri için ödeme yapamayacak. En önemlisi ise pazarlama da dahil olmak üzere kripto para tasarrufu ve borç verme hizmetleri üstlenen üçüncü taraflara destek sağlanması yasaklanacak.

Tayland SEC, Vatandaşları Korumak İstiyor

Sunulan ikinci teklif ise dijital varlık şirketlerinin, Tayland SEC tarafından önerilen risk bilgilerini platformlarında kabul etmeden önce, kullanıcılara açıklama yapmalarının zorunlu kılınması. Ayrıca kripto para firmalarının dijital varlıklar için minimum 5.000 baht (135 $) satın alma işlemi talep etmeleri zorunlu kılınacak. Her iki teklifin de yorum dönemi 17 Ekim 2022 tarihinde sona erecek.

Tayland’daki kripto para düzenlemeleri değişmeye devam ediyor. 2022 Ağustos ayında Tayland Maliye Bakanı, özellikle ticaret platformları olmak üzere kripto para sektörünün gözetimini sıkılaştırmak için ülkenin dijital varlıklar yasasını değiştirme planlarını açıklamıştı. Eylül ayının başlarında, Tayland SEC kripto para reklamları için yeni gereksinimleri onaylamıştı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version