Muhabbit

Tayland’daki Kripto Para Borsalarında KYC İşlemi Şahsen Yapılacak!

Borsalardaki kimlik doğrulama sistemi değişiyor.

Tayland'da

Tayland, kripto para borsaları için müşterilerin kimliklerini doğrulamak üzere yeni bir yöntem başlatıyor.

Ülkenin Kara Para Aklamayı Önleme Ofisi (AMLO), 3 Temmuz 2021 tarihinden itibaren kripto para borsalarının platform kullanıcılarının kimliğini bir “dip-chip” makinesi aracılığıyla doğrulaması gerektiğini duyurdu. 

Bu, müşteri doğrulamasının yerel kripto para borsalarında şahsen gerçekleşeceği anlamına geliyor. Doğrulama işlemi, kimlik kartlarına gömülü parmak izinin işlenebilmesi için müşterilerin Tay Kimliğinin taranmasını gerektirecek. Bu prosedür, daha verimli olduğu düşünüldüğünden, müşteri doğrulaması için yerel Tayland altın dükkanları tarafından hâlihazırda kullanılan bir yöntem.

Daha önce, bir kripto para borsası tarafından onaylanmak için, yatırımcılar bir başvuru formu göndermekten müşteri kimlik doğrulamasına ve hesap onayına kadar her şeyi çevrim içi olarak yapabiliyordu. Ancak 3 Temmuz’da yürürlüğe girecek yeni sistemle bu durum değişecek.

Burada asıl amacın, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun AML politikalarını uygulama ve dolandırıcılığı engelleme hedefiyle uyumlu olarak daha katı kurallar getirmek olduğu bildirildi. Yeni uygulamalarla birlikte resmi olarak kripto para hesabı açılmasına izin verilmesi süreci eskisine göre daha uzun sürebilecek. Müşteriler kripto para biriminin yasak olduğu bir ülkede ikamet ediyorsa veya belgelerin sahte olduğu tespit edilirse başvuruları reddedilecek. Bu durum da müşteriler için kaygıya neden olmuş durumda.

Ülkede hâlihazırda uygulanan kara para aklamayı önleme düzenlemelerine göre, 1,8 milyon baht’ın üzerindeki işlemlerin düzenleyiciler tarafından denetlenmesi gerekiyor. Ancak tüm bu düzenleme ve denetim tedbirlerine rağmen kripto para birimlerine olan ilgi Tayland’da artmaya devam ediyor.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version