Muhabbit

Taylandlı Dev Mağaza Zinciri, Çalışanları Arasında Kendi Kripto Para Birimini Test Etmeye Başladı!

Central Retail Corp., 80.000 çalışanına blockchain tabanlı “C-Coin” dağıtacak.

tayland dijital para

Tayland’ın en büyük alışveriş merkezi geliştiricisi Central Retail Corp, sanal alan adı verilen aşamayı tamamladıktan sonra, halka arzını genişletme planlarıyla birlikte çalışanları arasında dijital bir para birimini pilot olarak kullanmaya başlıyor.

Bloomberg tarafından 28 Ekim tarihinde yayımlanan bir habere göre, Central’ın “C-Coin” adını verdiği ve blok zinciri teknolojisine dayanan dijital parasının şu anda dünya çapında 80.000 çalışanına düzenli ücretlerinin yanı sıra liyakatlerine göre dağıtılacağı bildirildi. Dağıtılacak olan bu yeni kripto para biriminin, restoranlarda nakit yerine geçebileceği veya ürün ve hizmet satın almak için kullanılabileceği bildirildi. 

C-Coin’i ortaya çıkaran perakende devinin bir birimi olan Central Tech’in sorumlusu Kowin Kulruchakorn’a göre, tüm çalışanlar kripto parayı benimsediğinde ve şirket performansı hakkında daha fazla şey öğrendiğinde, ilgili kripto paraları halk genelinde de genişletilebilecek. Böylece yeni sistem ile alışverişlerde CRC’nin tüm çok kanallı ve e-ticaret platformlarının yönetilmesinin daha kolay hale geleceği belirtiliyor.

Kowin konu ile ilgili olarak verdiği bir röportajda, şu ifadelere yer veriyor:

“Ağımız içinde kullandıktan sonra C-Coin’i geliştirmeye çalışacağız. Çalışanlarımız C-Coin’i kullanabiliyorsa, müşterilerimizin bununla bir sorunu olmamalı.” 

Kowin, planların henüz belirlenmediğini söyleyerek, tokenların listelenip listelenmeyeceği veya ticarete hazır olup olmayacağı da dahil olmak üzere halka nasıl dağıtılabileceği konusunda herhangi bir ayrıntılı bilgi vermedi.

Kowin ayrıca blockchain teknolojisinin faydalarından da bahsederek şu açıklamada bulundu:

“C-Coin için çok fazla potansiyel görüyoruz. Müşterilerimiz ister çevrim içi olarak, ister çevrim dışı olarak alışveriş yapıyor olsunlar, onlara ulaşmanın ve harcama yaratmanın en iyi yollarını bulmalıyız. Çünkü blockchain teknolojisinin bize getirebileceği çok farklı fırsatlar var.”

Central Retail Hakkında

Central Retail, şirketin yaklaşık %70’ini elinde tutan Chirathivat ailesi tarafından kontrol ediliyor. Central Group, Central ve Central Embassy markaları altında alışveriş merkezlerinin yanı sıra özel mağazalar işletmektedir. Grubun, Tayland dışında, İtalya’da La Rinascente, Danimarkalı perakendeci Illum ve Vietnam’daki Big C hipermarket zincirinin de sahibi olduğu bilinmektedir. Şirketin web sitesinde yer alan bilgilere göre Central Retail Corp, Tayland’da 54 ilde, Vietnam’da 100’den fazla ve İtalya’da dokuz ilde 2.000’den fazla mağaza işletiyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version