Muhabbit

Taylandlı Finans Şirketleri Bitcoin Yatırımlarını Artırıyor!

Kripto paralara artan talep, şirketlerin de iştahını kabartıyor.

Tayland'da

Yerel haber ajansı Nikkei Asia tarafından yayımlanan bir habere göre, Taylandlı kripto para yatırımcılarının sayısında büyük bir artış yaşanıyor. Elde edilen verilere göre bu alandaki yatırımcı sayısı bir önceki yıla oranla %400’ün üzerinde arttı. Yaklaşık 3,6 milyona denk gelen bu miktar Taylandlıların kripto paralara olan düşkünlüğünü gösteriyor.

Kripto paralara yatırım yapanlar sadece küçük yatırımcılar değil. Ülkede aynı zamanda büyük şirketler de Bitcoin’e yoğun bir şekilde para yatırıyor.

Her ne kadar Tayland Merkez Bankası kripto para birimlerinin riski ve oynaklığı konusunda sık sık uyarıda bulunsa da, mağazalar ve diğer işletmeler artan bir şekilde kripto paraları ödeme olarak kabul ediyor.

Konu ile iligili olarak Kasikorn Araştırma Merkezi tarafından şu ifadelere yer veriliyor:

“Bitcoin yükseliyor, borsada işlem gören firmaların ve diğer finans kurumlarının Bitcoin ticaretine ve madenciliğine katılmaya başlaması, kripto para birimlerinin gelişinin kaçırmamamız gereken bir trend olduğunu doğrulamaya yardımcı oluyor.”

Artan talep karşısında geri kalmak istemeyen Taylandlı bir finans şirketi olan Brooker Group, Bitcoin yatırımları için 36 milyon dolar bütçe ayırdı. Bunun yanında şirket, kripto para madenciliği işlemleri için 70 milyon baht daha finansman sağladı. Şirket ayrıca yakın zaman içinde stablecoin ve kripto paralara yaklaşık 150 milyon baht yatırım yapmayı planlıyor. 

Bu arada, teknoloji devi Jasmine Technology Solution, dev donanım üreticisi Bitmain’den yaklaşık 3,3 milyar Baht’a 1.200 adet Bitcoin madencilik makinesi satın aldı. Ek olarak yazılım geliştirici devi olan Comanche International ise, kripto para madenciliği sektörüne 60 milyon baht yatırım yaptı.

Asia Plus Securities’den bir analist, gelişen pazar hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine daha fazla kurumsal yatırımcı dahil oldukça, bu sektörü daha ilginç hale getirdi.”

Tüm bu gelişmelerin yanında hükümet, kripto para birimleri konusunda şüpheci yaklaşımına devam ediyor. Hatırlanacağı üzere Tayland Merkez Bankası 1 Aralık 2021’de, mal ve hizmetler için bir ödeme şekli olarak dijital varlıkları desteklemediğini söylemişti. Ayrıca Maliye Bakanlığı, Bitcoin ticaretini vergilendirmeye ilişkin düzenlemeleri yakında tamamlamayı planlıyor.

Genel olarak kripto para birimlerine karşı bir duruş sergileyen Tayland Merkez Bankası, merkez bankası dijital para birimini (CBDC) 2022’nin sonlarına doğru test etmeyi beklediğini söyledi.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version