Muhabbit

Tek Seferde 2316 WBTC Üretildi! Yüzde 13000 Artış!

Yeni veriler Wrapped Bitcoin tarafındaki talebin azalmadığını tam aksine ciddi bir talep patlaması yaşandığını gösteriyor.

wrapped bitcoin wbtc

Wrapped Bitcoin (WBTC) arzı artmaya devam ediyor.

Yeni veriler Wrapped Bitcoin tarafındaki talebin azalmadığını tam aksine ciddi bir talep patlaması yaşandığını gösteriyor.

Wrapped Bitcoin tarafındaki büyüme ile birlikte Ethereum üzerindeki Bitcoin arzı da önemli derecede artmış durumda.

Dün Gerçekleşti

Perşembe günü Three Arrow Capital tarafından gerçekleştirilen devasa işlem ile birlikte WBTC arzında önemli bir değişiklik yaşandı. BitGo aracılığı ile gerçekleştirilen yeni işlem ile birlikte şirket tamı tamına 2,316 BTC’yi kilitleyerek WBTC aldı.

Singapur merkezli bir şirket olan Three Arrow Capital, an itibarıyla WBTC arzının yüzde 3’üne sahip durumda.

Paylaşılan son verilere göre WBTC arzı 84,000’e ulaşmış durumda. Buna karşılık 84,000 BTC de kilitli durumda. Bildiğiniz üzere Ethereum üzerindeki Bitcoin çözümü WBTC bire bir Bitcoin ile desteklenmekte.

Bir Hafta Önce de Alameda Research Gerçekleştirdi

Bir hafta önce de benzer bir adım Alameda Research tarafından gelmişti.

Tamı tamına 1,999 WBTC talebinde bulunan Alameda Research, WBTC arzının büyük kısmını oluşturan şirketler arasında bulunuyor.

2020 yılı itibarıyla birçok kez WBTC mint eden şirket toğluluğun dikkatini çekmeyi başarmıştı. WBTC tarihinde yaşanan en büyük 10 talebin 8 tanesi de direkt olarak bu şirket tarafından oluşturulmuştu.

1,499 WBTC ile 4’üncü sırada bulunan Coinlist’in yanında, son işlemi gerçekleştiren Three Arrow Capital zirveye oturmuş görünüyor.

Ocak’tan Beri Yüzde 13000 Arttı

Dune Analytics verilerine göre yılbaşından bugüne yüzde 13000’den fazla artış yaşayan WBTC arzı tüm gözleri üzerine toplamayı başarmış durumda.

Dune Analytics tarafından yayınlanan verilere göre Ocak ayında 600’den az olan WBTC adedi an itibarıyla 84,000 ‘den fazla.

DeFi ve Bitcoin

DeFi uygulamalarının popülerleşmesi ile birlikte Ethereum üzerindeki aktivitelerde büyük bir artış yaşanmıştı. Fakat Bitcoin bu aktiviteninin tam anlamıyla bir parçası olamıyordu. WBTC ve benzeri çözümler de tam anlamıyla bu noktada işlevselleşiyor.

DeFi uygulamalarında Bitcoin ile işlem yapmak isteyen kullanıcıların sayısında yaşanan artış ile birlikte WBTC ve benzer çözümler de talep patlaması yaşamış durumda. Bu noktada uzmanlar oldukça uzun zamandır Bitcoin ve DeFi ekosisteminin birlikte daha güçlü olacağını ve Bitcoin likiditesinin DeFi uygulamalarına entegre edilmesi ile birlikte DeFi’ın çok daha hızlı bir şekilde büyüyebileceğinin altı çiziliyordu.

Son dönemde atılan bu adımlar da uzmanların haklı çıkarmış görünüyor.

Diğer DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version